10 NAJSKUPLJIH AUTOMOBILA NA SVETU

Samim tim što su najskuplji, osim izuzetnih performansi, prestiža i sportskog luksuza, ove automobile odlikuje još jedan detalj – izrađuju se u ograničenom broju primeraka, tako da će im među kolekcionarima, cena vremenom samo da rastu. Dakle, nema ni govora da će kao “polovnjaci” biti pristupačniji. Naprotiv, što vreme bude više prolazilo, njihova cena će vrtoglavo da raste. Naročito ako neko od budućih vlasnika s njima ne bude postupao u skladu sa namenom, pa po koji primerak bude uništen. Što ih manje bude, vredeće više. Krenimo redom, za period zaključno sa sredinom 2016. godine:

01.)  Koenigsegg CCXR Trevita – $4,8 miliona

Koenigsegg CCXR Trevita

Listu započinjemo sa ovim švedskim proizvođačem automobila i modelom CCXR Trevita (u prevodu sa Švedskog – Tri Bela). Sklapa se ručno i trenutno je najskuplji serijski automobil na svetu koji se legelno može voziti svetskim saobraćajnicama. Logično pitanja koje se nameće samo po sebi jeste – zašto je toliko skup? Bez ikakvog uzdržavanja možemo da kažemo da je automobil bukvalno brušen iz dijamanata – a oni nisu jeftini!

Specijalno za model CCXR Trevita, proizvođač je razvio novi “premaz” za karoseriju i nazvao ga Koenigsegg Proprietary Diamond Weave, što uključuje prekrivanje panela izrađenih od ugljaničnih vlakana ni manje ni više nego impregniranom prašinom dobijenom brušenjem dijamanata. Da li je, sada, malo jasnije zbog čega ovaj automobil toliko košta. Pa, on je, po svim standardima pravi – dragulj! Ispod neviđenog finiša, krije se 4,8-litarski V8 agregat sa dva turbo punjača, najveće snage 1.004 KS.

02.)  Lamborghini Veneno – $4,5 miliona

Lamborghini Veneno

U bukvalnom prevodu sa Italijanskog jezika, ovaj Lamborghini se zove “otrov”. Nastao je na modifikovanoj platformi modela Aventador a sve za proslavu 50-e godišnjice postojanja ovog legendarnog brenda. Ako se dizajn slavljeničkog modela uporedi sa većinom ostalih hiper-sportskih automobila, nije teško zaključiti da je on u suštini pravi “otrov”. To su kumovi Lamborghinija, očigledno, i želeli da naglase. U svojoj nameri su očigledno I uspeli. Veneno izgleda pozitivno ubitačno i bez ikakve sumnje otrovno.

Bez obzira iz kog ugla se posmatra, lako može da se dođe do zaključka da je ovo vozilo poreklom sa neke druge planete, u kome su neki “mali zeleni” došli da pokore Zemljane. Ipak, to ne deluje toliko realistično, ali cena od oko 4,5 miliona dolara zaista jeste. Toliko novca je neophodno da bi ste seli za upravljač bolida koga pokreće V12 agregat smešten tik iza leđa vozači i suvozača. Maksimalna snaga je 750 KS.

03.) W Motors Lykan Hypersport – $3,4 miliona

Lykan Hypersport

Trećeplasirani na našoj listi stiže iz Libana. Iako, možda, na prvi pogled ovaj brend ne zvuči toliko poznato, prisetite se blokbastera Fast and Fourious. Tačnije njegovog sedmog dela. U njemu se libanski super-automobil direktno “zakucavaju” u jedan od oblakodera Dubaija.

Dizajn Hipersporta zasnovan je na čistim linijama i spartanskoj opremi: svetla su u obliku dijamanata, vrata se otvaraju po sistemu “makazica” a unutrašnjost je ogoljena do krajnjih granica – onih koje diktiraju filmovi naučne fantastike. Lykan pokreće 3,7-litarski bokser motor sa šest cilindara i dva turbo punjača koji proizvoda 780 KS.

04.)  Bugatti Veyron Limited Edition by Mansory Vivere – $3,4 miliona

Bugatti Veyron Limited Editio

Ni jedna lista najskupljih automobila sveta ne bi bila kompletan bez neke od verzija slavnog Bugatti Veyron-a. Iako ovaj automobil više nije u serijskoj proizvodnji matične fabrike, njegovu slavu nastavlja tjunerska kuća Mansory koja je ponudila ograničenu seriju nazvanu Mansory Vivere. Ovaj bolid se s pravom uračunava među najbrže i najskuplje automobile sveta.

Nemački specijalista je doradio ovaj francuski automobil koji sada iz osmolitarskog W16 motora istiskuje nečuvenih 1.200 KS. Karoserija je u postpunosti izrađena od ugljeničnih vlakana, za ovo izdanje je pripremljen novi zadnji spojler, unapređena su LED svetla, enterijer automobila je blago dorađen a nova je i prednja maska vozila. Veyron je kategorizovan kao svojevrsno remek delo automobilske umetnosti a ime se vezuje i za čuvenu trku Targa Florio na kojoj je ovaj proizvođač bio slavodobitnik.

05.)  Ferrari Pininfarina Sergio – $3 miliona

Ferrari Pininfarina Sergio

Početna cena modela Ferrari Sergio od “samo” tri miliona dolara ne svrstava ovaj italijanski sportski automobi na sam vrh naše liste. Ipak, on je jedan od najređih. Do kupaca će stići samo šest primeraka. Osnovu za nastanak jubilarnog Sergia podario je model 458 Spider, a konačan oblik stigao je iz pera legendarnog Sergia Pininfarine. Za potrebe novog modela od “donora” je uzeta samo osnova na koju je postavljena potpuno nova karoserija i originalan enterijer. Ukratko, to znači da je za pogon odabran moćni V8 motor zapremine 4,5 litra sa nekih 570 KS koji se distribuiraju na zadnje točkove.

06.)  Pagani Huayra BC – $2.6 miliona

Pagani Huayra BC

Dobro je poznato da italijanska manufaktura za proizvodnju ekstremno sportskih automobila za pogon koristi agregate iz Mercedesove sportske podružnice AMG. Takođe, dobro je poznato da je Pagani Huyara najbrži serijski automobil testiran na pisti Top Geara, koji ujedno može da se registruje za svakodnevnu upotrebu na javnim saobraćajnicama. To u velikoj meri opravdava ime dobijeno po Bogu Vetrova starih Inka. Verzija BC je olakšana u odnosu na standardnu, što doprinosi unapređenju performansi. BC su, u stvari, inicijali čoveka koji je godinama predstavljao inspiraciju za Horacija Paganija. Njegovo puno ime je Benny Ciaola. To je čovek koji je toliko bio očaran umetnošću Paganija, da je u istoriju ušao kao prvi čovek koji je kupio automobil sa značkom Pagani. Koliki uticaj je takav potez Benny-ja imao na sasmog Horacia, nije potrebno posebno ni naglašavati. Model Huayra pogoni Mercedes AMG V12 motor od šest litara, snage 790 KS.

07.)  Ferrari F60 America – $2.5 miliona

Ferrari F60 America

Proslavu šest decenija prisustvo na tlu Amerike, Ferrari je obeležio lansiranjem modela F60 America. Zasnovan je na modelu F12 Berlinetta a karoserija je ofarbana tako da diskretno i patriotski ocrtava boje američke zastave. Presvlake su delimično izrađene od materijala koji je umetnut u sedišta i takođe nose odličja Amerike. Ono što ovaj automobil izdvaja od svoje osnove je detalj koji omogućava da u svim čarima vožnja u italijanskom “propetom konjiću” uživa sa vetrom u kosi: F60 America je roadster opremljen platnenim krovom koji može da se montira i demontira uz pomoć elektrike, pri brzinama do 120 km/h! Ovo je, ujedno i rekord među modelima sa pokretnim krovom. Ovaj superautomobil je mehanički identičan “limuzinskom” F12, što znači da ga pokreće 6,2-litarski V12 motor snage 750 KS.

08.) Bugatti Chiron – $2.5 miliona

Bugatti Chiron

Da li je moguće nadmašiti slavnog pretka? U suštini, jako teško, ali uvek postoji nešto što je čak i bolje. Legendarni Bugatti je posle Veyron-a predstavio Chiron! Kako stvari trenutno stoje, Chiron će uveliko da nadmaši Veyron,iI to po svim osnovama. Uostalom, 2,5 miliona dolara je svota za koju budući vlasnici Bugattija očekuju zaista mnogo. S pravom.

Svima onima koji su se na spomen naslednika Veyrona slatko smejali, glasno govoreći da je to poslednji automobil svoje vrste koji nema naslednika, Bugatti je pokazao da ume i može bolje. Granice performansi i luksuza su pomerene u stratosferu. Ovaj hiper-automobil pokreće, takođe, W16 motor od osam litara koji je “napuman” na neverovatnih 1.500 KS!

09.) Koenigsegg One:1 – $2 miliona

Koenigsegg One:1

Sa dva miliona dolara u džepu, može da se kupi mnogo lepih stvari: ekskluzivna kuća na prestižnoj lokaciji, na primer, možda nekoliko desetina luksuznih Mercedesa, ili da se celi život proživi na nekoj od egzotičnih destinacija bez ijednog radnog sata, da se… Zaista, mnogo toga može da se priušti za dva miliona dolara keša.

Ili, pak, može da se poruči Koenigsegg One:1, zasnovan na modelu Agera R. Oznaka One:1 označava tehničku poslasticu. Naime, svaki kilogram mase automobila pokreće jedna konjska snaga motora. Možde i ne toliko inventivna oznaka je, ipak, originalna i intuitivna. Dakle, ako u obzir uzmemo činjenicu da ovaj Koenigsegg ima ukuonu masu od 1.340 kilograma, nije teško zaključiti da pogonski agregat proizvoda isti broj “konja” – 1.340! Teoretska maksimalna brzina modela One:1 je nešto manja od 440 km/h, što ga sverstava među najbrže automobile današnjice. Sa tehnologijom primenjenom Tokom gradnje, spade i među najsavremenije i najnaprednije – takođe.

10.) Koenigsegg Regera – $2 miliona

Koenigsegg Regera

Kada govorimo o hibridnim hiper-automobilima, uglavnom maštamo o “svetom trojstvu” sačinjenom od modela McLaren P1, Porsche 918 Spyder i Ferrari LaFerrari. Na volšeban način Koenigsegg se gotovo uvek ostavlja po strani, bez obzira na to što švedski automobil u velikoj meri nadmašuje sve navedene konkurente. Za pogon je odabrana kombinacija V8 motora zapremine pet litara i baterija kapaciteta 4,5 kW, koji ovom “vikingu” daju ukupnu snagu od 1.500 KS. Navedeni podatak je očaravajući, naročito ako se ima u vidu da masa modela Reggera ne prelazi 1.600 kg. Sprint do brzine od 100 km/h traje samo 2,8 sekunde, do 300 km/h je potrebno neverovatno malih 10,9, a maksimalna brzina od 400 km/h dostižna je za zapanjujućih 20 sekundi! To se na sebi svojstven način može svrstati u rušenje zakona fizike. Eto, i to je moguće, verovali ili ne.

Možda Vas interesuje i...