A SAD – ADIO…

Zbogom manuelnim menjačima

Do pre samo par decenija, automatski menjači su se na tlu Evrope smatrali egzotikom koja je cenjena uglavnom na američkom kontinentu. Spoj automatskog menjača i sportskih automobila bio je ne samo nezamisliv, već je smatran i svojevrsnim jersom. Rasni sportista je, naprosto, morao da ima “ručni” menjač! Ipak, vremena se menjaju, tehnologija unapređuje, pa je tako i nedavna vest iz Ferrarija većinu zaljubljenika u brzu vožnju ostavila – manje/više – ravnodušnima.

Naime, iz Ferrarija je stigla najava da u njihovim savremenim modelima više nema mesta za manuelne menjače. Iako se mnoge “kolege” trude da održe stari princip prenosa snage, tehnologija je neumoljiva i napreduje koracima od sedam milja. Prvi čovek Ferrarija zadužen za tehnološki razvoj, Michael Hugo Leiters, ponosno je izjavio  i potvrdio da će italijanska fabrka u ponudi imati samo automatizovane menjače sa dvostrukom spojnicom – sekvencijalne prenosnike sa mogućnošću potpuno automatskog rada ili režima “ručne” promene stepena prenosa preko “pedala” smeštenih iza upravljača. Kaže, razlog za takvu odluku je želja da se vozačima ponude što bolje karakteristike automobila. To jeste tačno, ali gde je tu osećaj i zadovoljstvo u vožnji? Dalje, u svom obraćanju javnosti, Michael je izjavio i to da ne postoji manuelni menjač koji u pogledu performansi i brzine promene stepena prenosa može da nadmaši savremeni sekvencijalni sklop.

Nekada bilo – sada se o tome pripoveda: manuelni menjač u Ferrari autombilima

Poslednji Ferrari sa manuelnim menjačem je model California, ali čak i njega je sa tom vrstom prenosa poručilo tek nekoliko kupaca u celom svetu. Svi ostali su sa automatskim menjačima. Dakle, California sa ručnim menjačem uskoro može da postane klasik kome će vremenom cena samo da raste. Ako ste, pak, pomislili da je Ferrari jedan od retkih koji se vodi ovom politikom menjača, imajet u vidu da je sličan potez povukao i komšijski Lamborghini prilikom lansiranja modela Huracan. On se ni u jednoj varijanti ne nudi sa manuelnim menjačem. A ni ostali proizvođači sportskih modela “ne ljube” manuelce: većina ih je opremljena automatskim menjačem. Šteta? Možda! Vreme će da pokaže, a kakav će rezultat da bude, unapred znamo. Automatik preuzima dominaciju, pa dolazeća pokolenja neće ni znati šta je to ručna promena stepena prenosa. Tehnologija napreduje…

Možda Vas interesuje i...