A tu je i karavan, naravno bez dizel motora…

Toyota Corolla Touring Sports

Verzija koja se pridružuje Corolli prikazanoj proletos na ženevskom Salonu automobila je karavan, odnosno Touring Sports. Potpuno nova Corolla TS odlikuje se dinamičnim dizajnom koji je odvaja od sportskog kompakta naglašavajući prefinjeni i višestruko upotrebljivi stil karavana.

Touring Sports je razvijen u Evropi i predstavlja ključni karoserijski oblik za ljude koji traže praktičnost i visok stil bez ikakvog kompromisa. Uveliko posvećena ekologiji, Toyota potencijalnim kupcima više ne nudi dizel motore, ali su zato – pored jedne klasične konfiguracije – na raspolaganju dve verzije hibrida. Osnovu čini 1,2-litarski turbo benzinac sa 116 KS, dok hibridnih dvojac predvodi poznati 1,8-litarski sklop sa 122 KS. Proširenje ponude čistih verzija upriličeno je novim dvolitarskim benzincem sa 180 KS. Uz dva poslednja, naravno, dolaze i elektromotori. Manji sklop namenjen hibridu je dorađen kako bi bio tiši, mirniji, imao bolji odziv a dodata je i samopunjiva EV tehnologija koja smanjuje troškove eksploatacije vozila. Izlazak u susret kupcima ekoloških automobila ogleda se u dvolitarskom hibridu koji koristi sve benefite novouspostavljene TNGA (Toyota New Global Architecture) GA-C platforme, odosno unapređenom komforu vožnje, stabilnosti, upravljivosti i vozačkom užitku. Osim svega navedenog, nova Corolla donosi niz novih rešenja od kojih se neka po prvi put pojavljuju u klasi. Ali, o tome narednom prilikom.

Ono što je bitno, jeste da je međuosovinski razmak razvučen na 2.700 mm, čime je dobijeno dovoljno mesta za kolena putnika pozadi. U Toyoti tvrde da je Corolla novi rekorder klase u tom segmentu. Enterijer vozila, takođe, donosi potpuno novo iskustvo u Toyoti C segmenta, pa se očekuje da kupci oberučke private nove standard Toyote. Prtljažnik ovog karavana u osnovi nudi 598 litara slobodnog prostora, a kao rastojanje između naslona prednjih i zadnjih sedišta navodi se “mera” od 928 mm. Ako je suditi po svemu navedenom, Corolla će imati čime da se pohvali. Osim, možda, još po nekog motora u ponudi.

Možda Vas interesuje i...