ALFA NA PUTU OZDRAVLJENJA

Za razliku od brenda Lancia, koji nije doživeo 2018. godinu, Alfa Romeo se vraća u najbolje dane.

Na današnjoj konferenciji su predstavljeni veliki planovi za budućnost, a sadrže sledeće odrednice:
Prema novoj staretgiji kompanije Alfa Romeo, očekuje se povratak legendarnog modela GTV. To bi trebalo da bude kupe verzija modela Giulia. Imaće oznaku Quadrifoglio Verde, a biće konkurent sportistima poptu BMW-a M4, Audija RS5 i Mercedes-AMG C63.
Novi GTV bi trebalo da ima savršeno izbalansiranu raspodelu masa u odnosnu 50>50, a nudiće dovoljno prostora u kabini za četiri putnika. Ono što je najvažnije, ovaj model će imati agregat sa E-Boost tehnologijom i razvijaće više od 600 KS, dok će pogon da bude na sva četiri točka.
Ali, to nije sve. Naime, očekuje se da Alfa Romeo u bliskoj budućnosti predstavi model 8C. On će da ima hibridni pogon sa više od 700 KS. Twin-turbo agregat će snagu da isporučuje zadnjoj osovini, dok će elektromotor da bude zadužen za prednje točkove. Sprint do “stotke” će da traje manje od tri sekunde. Karoserija će da bude izraćena od ugljeničnih vlakana, iz jednog dela, a izgled će da bude u skladu sa već ustaljenim stilom – sa puno oblina i dinamike.

Alfa planira i dva nova SUV modela: Stelvio je, bar po rečima čelnika Alfa Romea, postigao sasvim dobar uspeh, tako da je rukovodstvo ovog brenda ohrabreno u namerama da nastavi tim putem. Do kraja “petoletke” treba da budu lansirana još dva – prvi konpaktnijih dimenzija od Stelvia, drugi koji će da bude pozicioniran na samom vrhu ponude Alfe i konkurisaće BMW-u X5, Mercedesu GLE i sličnima.
Za kinesko tržište kompanija Alfa Romeo je spremila određene verzije modela Giulia I Stelvio – sa produženim međuosovinskim rastojanjem. To bi trebalo da donese bolje prodajne rezultate na tom tržištu. Plan je da do 2022. godine prodaja u Kini sa 2,6 miliona vozila koliko je prodato prošle godine, skoči na 3,2 miliona automobila.
Serđo Markione je na poslednjoj konferenciji u ulozi izvršnog diretkora FCA grupacije izneo detaljan plan o elektrifikaciji Alfi. Kao rezultat toga, i Alfa Romo će se uskoro oprostiti od dizel motora. Budući modeli ove kompanije će se prodavati u benzinskim, hibridnim i plug-in verzijama. „Svaki Alfa Romeo automobil, novi ili redizajnirani će imati i neku formu električnog pogona“, navodi se u saopštenju.
Model Giulietta će i dalje da egyistira u segmentu kompaktnih automobila i biće konkurent modelima poput Audi A3 Sportback, Mercedesa A-Klasse i BMW-u Serie 1. Ipak, ovaj hečbek će da dobje vetar u leđa u vidu plug-in hibridnog pogonskog sklopa, a imaće i tehnologiju autonomne vožnje.
Modeli Giulia i Stelvio će da dožive redizajn i dobiće PHEV pogonske sklopove i tehnologiju autonomne vožnje.

Možda Vas interesuje i...