AUDI A1

Idealan pratilac za urbani stil života

Posle punih osam godina života prve generacije najmanjeg Audija, modela A1, predstavljena je druga generacija nemačkog mališana. Novi A1 Sportback (verzija sa petora vrata), karakteriše dinamičan dizajn ali i asistencije vozaču kao i nivoi opreme koji lako pariraju modelima iz kompaktne klase – poput Audija A3 ili skromnijeg brata – Golfa.

Ideja za oblikovanje novog A1 došla je iz neočekivanog izvora – sportskih modela Ur-quattro i Sport Quattro. Tu s, na prvom mestu, misli na mišićavost i nagoveštaj moći. A1 je značajno narastao – u dužinu 56 mm (sada punih 4.030), širina je ostala gotovo nepromenjena (1.740 mm), visina je spala na 1.410 mm (sa “ajkula” radio antenom 1.430)… To su dimenzije koje ovaj Audi svrstavaju u red (većih) primeraka B-segmenta. Široki trag točkova i kratki prepusti napred i pozadi naglašavaju sportske gene mališana iz Ingolštata. Ispod ivice prednje haube uočljiva su tri otvora za usis vazduha, što predstavlja omaž modelu Sport Quattro – reli ikone iz 1984. Godine.

Kako bi omogućio maksimalnu personalizaciju A1, Audi je kupcima ponudio izbor između 10 boja karoserije. Krov automobila opciono može da bude obojen u boju kontrastnu karoserji – počevši od A stuba do spojlera na ivici krova. Spoljna ogledala, bočne usne prednjeg spojlera i pragovi su, takođe, na raspolaganju u kontrastnom koloritetu. Edition verzija, zasnovana na S-line paketu, raspoloživa je u period lansiranja noviteta i, kao što je to već uobičajeno, donosi određene specifičnosti koje će da budu karakteristične samo za tu ograničenu seriju: 18-inčne naplatke u bronzanoj boji, potom bele ili crne u zavisnsti od boje karoserije, čime se dodatno naglašava posebnost ovog izdanja.

U zavisnosti od paketa opreme – Basic, Advanced ili S Line, dodaci na karoseriji su dostupna u različitim konfiguracijama. Unutrašnjost se nudi u varijantama nazvanim Interior Advanced, Interior Design Selection i Interior S Line, čime Audi dodatno uvećava broj kombinacija između kojih kupci mogu da biraju, ali i da personalizuju svoj novi automobil. Unutrašnjost je, svakako, najviše naklonjena sportu u odnosu na sve predstavnike klase. Opcija ambijentalnog osvetljenja pruža izbor između čak 30 različitih boja! Ipak, najvažniji detalj jeste da A1 sada nudi daleko više mesta u kabini nego dosad. Čak i putnici na zadnjim sedištima sada imaju dovoljno mesta za noge i iznad glava, čak i za duža putovanja. Prtljažnik je, takođe, narastao – za 65 litara pa sada meri 335 l, odnosno 1.090 sa oborenim naslonima zadnjih sedišta. Utovarna ivica je dovoljno niska za lagodan unos prtljaga – samo 67 centimetara od tla.

Novi Audi A1 je u toku sa digitalnom budućnošću. To znači da čak i osnovna verzija dolazi sa digitalnim instrumentima kao delom serijske opreme. Ekran visoke rezolucije ima dijagonalu od 10,25 inča. Virtuelni kokpit sa proširenim funkcijama su deo opcionog ili najvišeg paketa. Za multimediju je namenjen ekran osetljiv na dodir, dijagonale 10,1 inča, a unos svih komandi je kao na pametnim telefonu – isključivo na dodir. Nekima će se to dopasti, nekima ne, ali Audi ide u korak sa zahtevima kupaca. Kako se očekuje da većina klijenata za ovu ekskluzivu budu mladi i ženske osobe, tač-skrin je na listi stvari koje moraju da budu ugrađene u ovaj Audi. Slično je sa ozvučenjem, koje uz bogate pakete ili uz doplatu dolaze sa potpisom Bang&Olufsena i ima snagu od 560 W.

Na polju bezbednosti A1 može da se svsta u sam vrh klase: sistem za održavanje trake pomaže vozaču da održava željeni pravac pri brzinama većim od 65 km/h, a tu je i ograničavač brzine. Senzor Pre Sense Sistema prepoznaje kritične situacije koje uključuju opasnost od sudara sa drugim vozilima, naletanje na pešake ili bicikliste – čak i kada je vidljivost jako loša, poput guste magle na primer. Sistem vozaču blagovremeno daje zvučne i vizuelne signale da je opasnost blizu i istvremeno se sprema za mogućnost automatskog kočenja punom snagom ukoliko vozač ne odreaguje na upozorenja. U krajnjim situacijama, zatežu se sigurnosni pojasevi, prozori zatvaraju a pale se i sva četiri pokazivača pravca. Adaptivni sistem za asistenciju brzine takođe je zasnovan na radaru. On omogućava da Audi A1 uvek bude na željenoj udljenosto od vozila ispred, a ukoliko je vozilo opremljeno S-tronik menjačem pokriva brzine u rasponu između 0 i 200 km/h. Sa manuelnim menjačem, aktivno dejstvo sistema počinje sa 30 km/h.

Za Audi A1 su predviđeni pogonski agregati snage između 95 i 200 “konja”. Turbo punjač, direktno ubrizgavanje goriva i filter čestica predstavljaju standard kod svakog pojedinačnoj motora. Bez obzira na izbor agregata, svaki može da se dobije sa manuelnim ili sedmostepenim S-tronikom sa dvostrukom spojnicom – izuzev najjačeg iz koji dolazi isključivo automatika.

Konstruktori nemačkog brenda su naročito ponosni na kočnice, koje u ovom automobilu omogućavaju precizno doziranje, brz odziv i prijatan osećaj na pedali, kao i kratak trag kočenja. Kupci mogu da naprave izbor između točkova prečnika od 15 do 18 inča.

Najmanji Sportback će moći da se poruči počevši od leta 2018 a prve isporuke na evropskom tlu se očekuju tokom jeseni. Kako je najavljeno, cena u Nemačkoj će da startuje sa nešto manje od 20.000 evra za najslabiju verziju od 95 “konja” sa početnim paketom opreme Basic.

Možda Vas interesuje i...