AUDI Q8

Trojstvo je kompletirano

Nakon objavljivanja prvih fotografija modela Q8 na Internetu, nemački proizvođač je u Kini upriličio i zvaničnu promociju. Audi je sa Q8 zakoračio u svet luksuznih kupe-krosovera u kome je dugi niz godina BMW X6 bio usamljen, sve do relativno skore pojave Merecedsovog GLE Coupe. Trojac, dakle, ponovo jaše zajedno, sada i u ovoj klasi.

Audi Q8 slične je dužini i širine kao i konzervativniji Q7, ali je zbog kategorije kupaca na koju pretenduje nešto niži. Međuosovinsko rastojanje od 2.997 mm obećava visok komfor putnicima na zadnjim sedištima. Zapremina prtljažnika je takođe veoma izdašna (605 – 1.755 l), a Audi se pohvalio da u njega komotno mogu da stanu dve poprečno postavljene torbe sa štapovima za golf. Q8 je zasnovan na mehaničkoj platformi koja predstavlja kombinaciju aluminijuma i čelika visoke čvrstoće, a masa praznog vozila – u verziji sa 3.0 V6 TDI motorom – dostiže 2.145 kg. Koeficijent otpora vazduhu je za klasu skromnih 0,34. Audi Q8 debituje sa trolitarskim V6 TDI agregatom snage 290 KS i 600 Nm. Ovaj agregat koristi tehnologiju takozvanog “blagog hibridnog pogona” koji obuhvata električni sistem od 48 V, litijum-jonsku bateriju, i novi starter/alternator. Sistem omogućava da se, po potrebi, automobil kreće sa potpuno isključenim motorom do brzine od 160 km/h i da povrati do 12 kW energije prlikom kočenja. Audi tvrdi da se zahvaljujući ovoj vrsti hibridnog sistema u realnim uslovima eksploatacije uštedi oko 0,7 l/100 km.
Kao što se već može očekivati iz ustaljene prakse Ingloštatske fabrike, standard je Quattro pogon, a snaga se prenosi preko osmostepenog Tiptronic menjača. Od 0 do 100 km/h, Audiju Q8 V6 TDI je dovoljno 6,3 s. Početkom naredne godine, ponuda motora biće proširena još jednim trolitarskim TDI motorom kao i 3.0 TFSI benzincem sa 344 KS. Audi Q8 će da se proizvodi u Slovačkoj, a u prodaji će se pojaviti tokom jeseni – prvo u Nemačkoj.

Možda Vas interesuje i...