Aurisa više neće biti – na scenu ponovo stupa Corolla!

Toyota Corolla

Na Salonu automobila u Parizu, Toyota je premijerno prikazala dve karoserijske varijante novog modela C segmenta – Corollu u kombi limuzinskoj i karavan verziji, koje će se prodavati u Evropi. Limuzina dolazi na red nešto kasnije

Ovaj model, osim legendarnog imena, donosi još jedan Toyotin revolucionarni proizvod. Hibridni sistem. Corolla, naravno, neće da se nudi u varijantama sa dizel motorom, a od klasičnih benzinaca na raspolaganju će da bude samo jedan agregat – 1,2-litarski turbo četvorocilinraš od 115 KS. Ali zato, među hibridima kupci mogu da biraju između dve varijante. Prva je 1,8-litarska verzija sa 122 KS a druga od dva litra i 180 “konja”.

Za slabiji hibrid pripremljen je elektro motor od 53 kW (70 KS) sa 163 Nm obrtnog momenta. Snažniji radi u sadejstvu sa malim elektro motorom i namenjen je kupcima koji užitak u vožnja stavljaju na prvo mesto – ispred ekonomičnosti i ekstremne “čistoće”. Poprilična zaliha snage obezbeđuje bezmalo pa sportke karakteristike najjačoj Corolli. Slabiji hibrid ima prosečnu potrošnju od 3,4 l/100 km i emituje svega 76 grama ugljen dioksida po kilometru, dok jači troši tek neznatno više – 3,8 l/100 km i emituje 87 grama uglen dioksida po pređenom kilometru.

Generacija koja je debitovala na pariskom Salonu, zasnovana je na TNGA GA-C platformi koja se ističe za 10 mm nižim težištem. Nova Corolla je duža za 58 mm od adekvatnog Aurisa dok je međuosovinsko rastojanje naraslo za 100 mm – sada je 2.700 mm.

Uskoro očekujemo više detalja o novoj Corolli, kojoj u Toyoti predviđaju sjajnu budućnost. Pretpostavljamo da više informacija očekuju i kupci – naročito onih vezanih za cenu i datum početka prodaja na matičnom tržištu.

Možda Vas interesuje i...