Bavarska admiralska lađa kreće u ofanzivu sa kineskog tla

BMW Serie 7

Nemački proizvođač je naoštrio profil perjanice luksuznog segmenta. Novo izdanje Serie 7 jasno stavlja na znanje da će kupce privlačiti snažnom pojavom, prefinjenom elegancijom i inovativnim tehnologijama

Već na startu, nova “sedmica” se nudi u dve karoserijske varijante – produženoj (+14 cm u odnosu na baznu verziju) i klasičnoj dugačkoj 5.120 mm. Kompletna razlika dužine iskorišćena je za “razvlačenje” međuosovinskog rastojanja, tako da je prostor namenjen putnicima na zadnjim foteljama pravi direktorski. Čak i državnički. Dužina obe varijante je za 22 mm veća nego dosad. Širina (1.902 mm) i visina (1.467 za kraću odnosno 1.479 mm za dužu verziju) ostali su neizmenjeni.

Sedmica može da se pohvali laserskim svetlima čiji dugački snop dostiže čak 560 metara, a ta tehnologije predstavlja alternativu standardnim prilagodljivim LED “farovima”.

Ipak, unutrašnjost vozila ove klase je presudna za izbor nove limuzine: BMW Serie 7 nudi jako puo prostora, izbor materijala kojima se oblaže enterijer, njihovih boja i gomilu dodataka, sitnih i krupnih detalja koji vožnju čine mirnijom, prijatnjom, komfornijom, bezbednijom i luksuznijom. Masažere u sedištima, grejače i ventilaciju naprosto nije neophodno ni pomnjati, baš kao ni deblja stakla koja dodatno apsorbuju buku i šumove iz spoljašnjeg sveta. Za porstor u zadnjem delu vozila moguće je poručiti zabavni sistem, koji se sastoji od dva ekrana dijagonale 10 inča, naravno osetljivih na dodir, Blue-Ray plejera i praktično svih gadžeta bez kojih se današnji život ne bi mogao ni zamisliti.

Kod BMW-a, i ne samo njega, jako je važno kakav je izbor pogonskih jedinica: perjanica kuće svakako da je opremljena V12 motorom – benzincem sa filterom čvrstih čestica. Zapremina mu je 6,6 l a predviđen je za ugradnju u 760Li xDrive. Dakle, varijantu sa vrha ponude i integralnim pogonom. Maksimalna snaga mu je 585 KS, a BMW obećava prosečnu potrošnju od oko 12,5 l/100 km. Novorazvijeni V8 od 4,4 l ima 530 KS, što znači da mu je snaga za 80 “konja” veća nego pre.  Ugrađen u 750Li xDrive on troši prosečnih 9,5 l/100 km. Plug-In hibrid se diči kombinovanom snagom od 394 KS a sa njim BMW 745 Le i 745 Le xDrive troše između 2,1 i 2,6 l/100 km (manje od tri litra!). Bar tako fabrika tvrdi. Autonomija isključivo na električnu energiju se kreće između 50 i 58 km.

Šestocilindrični dizelaš volumena tri litra na raspolaganju je u tri verzije: sa 400 KS se može naći u 750d xDrive (porošnja do šest litara u klasičnoj i 6,1 u produženoj karoseriji), u 740d xDrive “ide” agregat snage 320 “konja” (potrošnja između 5,6 i 6,0 l/100 km) dok najslabiji dizel šestak sa 265 KS pokreće BMW 730d. U verziji sa pogonom samo na zadnje točkove troši 5,3 – 5,5 l/100 km a kao xDrive 5,6 – 5,8 l/100 km. Menjači u svakom od njih su – naravno – automatski, najnovije generacije.

Kako je ovo automobil na prvom mestu predviđen za udobna krstarenja, svaka Seria 7 dolazi sa podesivim sistemom oslanjanja i elektronski kontrolisanim amortizerima. Da bi se pozicionirao na vrh klase, novi veliki BMW donosi ogroman broj pomagala za vozača i puno opreme koja omogućava visok stepen autonomne vožnje, čiji se softver automatski ažurira “na daljinu”. Dakle preko Interneta. Debi Serie 7 upriličen je u Kini, zemlji na koju BMW ozbiljno računa ako posmatramo prodajne rezultate. U prodaji – uskoro. Cena? Koga to još, u ovoj klasi, interesuje? Uglavnom, više od 100.000 evra.

Možda Vas interesuje i...