BMW elektrifikuje javni prevoz u lokalu

Karsan Jest Electric

Pogonski sklop – motor i visokonaponske baterije – iz potpuno električnog BMW-a i3 iskorišćeni su za pokretanje gradskog mini-busa Jest kompanije Karsan

Bavarci se konstantno kreću u pravcu elektrifikacije prevoznih sredstava i primenu savremenih tehnologija u oblasti vozila gradskog prevoza. Po prvi put, elektro motor i visokonaponske baterije iz modela i3 upotrebljeni su za pogon gradskog autobusa koji stiže iz pogona dobro poznatog turskog proizvođača Karsan, sprecijalno dizajniranog za upotrebu u najužem gradskom jezgru. BMW i Karsan su potpisali sporazum po kome će Nemci da isporučuju elemente pogonskog sklopa za čisto električni Jest electric – minibus koji se proizvodi u Bursi, kako za domaće tako i za inostrana tržišta.

Elektromotor koji se ugrađuje u Jest ima 125 kW (170 KS) i obrtni moment od 250 Nm. Energiju crpi iz litijum-jonskih baterija kompaktnih dimenzija i male mase. Baterija se sastoji iz osam modula u kojima je smešteno po 12 ćelija, što zbirno daje kapacitet od 44 kWh. U kombinaciji sa dve baterije, prototip Karsanovog Jest electric-a raspolaže sa 88 kWh kapaciteta dovoljnih da autobus u gradskim uslovima prevail do 210 km. Ukoliko se koristi po unapred isplaniranim itinererima, to znači da bez dopune može da se koristi do 18 časova. Male dimenzije baterije i motora oslobađaju toliko bitan prostor koji je u ovom vozilu dovoljan da primo 26 putnika, što je za četiri više od verzije sa konvencionalnim pogonom. Niskopodni autobus omogućava pristup i osobama sa invaliditetom.

Možda Vas interesuje i...