BMW SERIE 8

Ponovo u sedlu

Prezentacija nove Serije 8 otvara potpuno novo poglavlje u istoriji sportskih modela bavarske fabrike. BMW Serie 8 kupe donosi izuzetne karakteristike, emotivni dizajn, visok nivo luksuza, vrhunsku opremu i naprednu tehnlogiju.

Prilikom konstruisanja nove “osmice” focus je bio na uzbuđujućoj voznoj dinamici. Karoserija, motori i oslanjanje podešeni su tako da pružaju izuzetnu agilnist vozila, preciznost pri upravljanju kao i osećaj luksuza. Snažni motori su kombinovani sa integralnim pogonom, a krajnje granice serijskog vozila ispitane su na trkama – u Americi sa modelom M8 GTE. Budući vlasnici bavarskog noviteta mogu, tako, da okuse sve čari vrhunskog inženjerstva kombinovanog sa nesvakidašnjim luksuzom.

Karserija novog sportiste, zasnovanog na Seriji 7, dugačka je 4.838, široka 1.902, visoka skromnih 1.341 mm, sa međuosovinskim rastojanjem od 2.822 milimetra. Po već ustaljenom običaju, raspored masa između osovina je 50:50 odsto – dakle idealan. Da i sportski automobil može da bude praktičan, vidljivo je u prtljažniku: početnih 420 litara zapremine može da se uveća preklapanjem naslona zadnjih sedišta, deljivog u odnosu pola/pola.

 

Trenutni vrh ponude je verzija M850i xDrive, opremljena 4,4-litarskim V8 TwinPower agregatom koji stiže iz M Performace odeljenja. Razvija 530 “konja”, što je za 68 više nego u dosadašnjim vezijama tog motora. Najveći obrtni moment koji isporučuje ovaj agregat je 750 Nm (između 1.800 i 4.600 obrtaja), što sve zajedno omogućava ubrzanje do “stotke” od samo 3,7 s! Za agregat ovakvih karakteristika, slobodno može da se kaže da je izuzetno štedljiv: prosečna potrošnja je deklarisana između 10 i 10,5 l/100 km, dok je emisija ugljen dioksida 228 – 240 g/km. Kada se početkom novembra nađe u prodajnim salonima, osim snažnog benzinca, kupcima će da raspolaganju da bude i dizel verzija – 840d. To znači šest cilindara zapremine tri litra, dva turbo kompresora, integralni pogon, osmostepeni automatski menjač… Maksimalna snaga je deklarisana na 320 KS a obrtni moment na 680 Nm (pri 1.750 o/min). Ova varijanta sotku “hvata” za manje od pet sekundi – tačije 4,9. Kako (i) ovaj agregat ima Euro 6d-TEMP kategorizaciju, on je i ekološki prihvatljiv: emituje između 154 i 164 grama ugljen dioksida po pređenom kilometru i u proseku troši 5,9 – 6,2 l evro dizela na 100 pređenih kilometara.

Možda Vas interesuje i...