BOSCH testira potpuno obnovljivo dizel gorivo

Energetska revolucija

Emisija ugljen dioksida može da bude smanjena – i to drastično. Samim tim korišćenje obnovljivih i sintetičkih goriva bi značajno doprinelo smanjenju globalnog zagrevanja. Da li je ovo kraj “dizelgejta” u svakom pogledu?

Da se nešto značajno odvija, dovoljno govori činjenica da vozila koja služe članovima upravnog odbora nemačke fabrike sagorevaju obnovljivi dizel. Kompanijska vozila mogu da se dopune sa 33-odstotno obnovljivim dizelom u Feuerbachu, Schwieberdingenu i Hildesheimu. BOSCH namerva da ponudi ovo gorivona svim svojim pumpnim stanicama u Nemačkoj.

Sve je  počelo početkom novembra 2018. Automobili koje koristi rukovodstvo troši obnovljivo gorivo –dizel poznat pod nazivom C.A.R.E diesel. Ovo gorivo je nastalo sintetizacijom uglavnom nusproizvoda i otpadnih materijala u koje spadaju reciklirano ulje za kuvanje, mast i slično, bez i najmanjih tragova klasičnog fosilnog dizela. Dobavljač goriva, Toolfuel, tvrdi da C.A.R.E. dizel smanjuje emisiju ugljen-dioksida u vozilima u kojima se trenutno koristi za dve trećine, ili oko 65 odsto!

BOSCH podstiče sve korisnike da pređu na R33 Blue Diesel, koje se trenutno proizvodi u kompaniji Shell. Za početak, to su flotni korisnici i transportna preduzeća, dok će ofanziva na private korisnike da krene onoga trenutka kada se ovo gorivo ozvaniči po nemačkom zakonu. A to će da bude uskoro.

BOSCH prilazi budućnosti pogonskih sistema s puno razumevanja. Takođe, Nemci su posvećeni viziji virtuelo nulte emisije štetnih gasova tokom vožnje (EV), ali takođe nastavljaju sa unapređenjem motora sa unutrašnjim sagorevanjem. Aprila 2018. Predstavljeno je rešenje sposobno da emisiju azotnih oksida svede na ispod 120 miligrama po kilometru, i to u potpuno realnim uslovima eksploatacije na putu – ne u laboratorijski kontrolisanim uslovima. To bi značilo i spas dizel motora, koji su u ovom trenutku osuđeni na tihu smrt. BOSCH teži da im produži život. Uz primenu novog goriva, biće to daleko čistiji motori nego što može da se zamisli sa trenutne tačke gledišta. Novom gorivu će se, dakle, radovati svi koji vole dizel motore. Što se cene tiče, zasad nisu poznati nikakvi detalji, ali shodno činjenici da je to u suštini ekološko gorivo, postoje šanse da se na njega ne primenjuju takse i akcize – bar ne u meri koja važi za klasičan dizel nastao iz fosilnih goriva – sirove nafte.

Možda Vas interesuje i...