Budućnost genetskog koda…

Škoda VISION RS

Sportski pedigre sa predznakom Škoda traje jako dugo. Zapravo, čitavih 117 godina. S toga je logično što su se Česi pozabavili tradicijom i ukazali na ono što je pred nama

Škoda Vision RS predstavlja budućnost kompaktnih automobila koji će u budućnosti da dolaze iz Mlade Boleslave. Studijski koncept je zamišljen zaista ozbiljno i posvećena mu je dužna pažnja. Sve ono što su dizajneri uspeli da urade, biće prezentovano drugog oktobra na Salonu automobila u Parizu.

Koncept Vision RS dugačak je 4,3, širok 1,8, visok 1,4 metra i ima međuosovinsko rastojanje od 2,6 m. Oznaka RS je akronim od Rallye Sport i prvi put je iskorišćena na Škodi 180 RS a potom i na 200 RS prototipovima još 1974. Upravo te studije su predstavljale osnovu za nastanak serijskog modela Škoda 130 RS, koji je postao reli legenda. Počevši od 1975, ovaj RS je osvajao lovorike na domaćim i međunarodnim reli takmičenjima, donoseći Škodi slavu na koju su Česi odavno navikli. Od 2000. godine oznaka RS je korišćena za izuzetno snažne Škode. Tako će da bude i u budućnosti – RS je rezervisan za najprestižnije verzije ovoga brenda. Bilo i biće.

Možda Vas interesuje i...