Čemu da se nadamo na Škodinom štandu u Parizu?

Sport, ponovo sport pa ekologija i značajna ušteda na potrošnji

SUV dominacija je očigledna. Sva bitna događanja koncentrisana su na Kodiaq i Karoq, dok se po koji (izuzetan) deo inženjerstva krije iza Octavie. Šta će kupci odabrati kao primarno? Saznaćemo uskoro.

Pogled u budućnost dolazi konceptom Vision RS, koji nagoveštava kako će da izgledaju budući sportski modeli češke fabrike. Škoda Vision RS kombinuje sportski duh i novi emotivni jezik dizajna sa visokim stepenom održivosti celog projekta, tako što će se u velikoj meri koristiti reciklirana ugljenična vlakna i biljni proizvodi. U nekom trenutku, električni pogon ovog koncepta mogao bi da postane realnost serijskih modela Škode.

Prvi SUV RS famijile je Kodiaq. U serijsku proizvodnju uskoro ulazi verzija najvećeg sportsko-rekreativnog modela kuće koji može da poveze do sedam osoba a pokreće ga dvolitarski TDI sa 240 “konja” – najjači dizel u istoriji češkog proizvođača. Na Nirburgringu je, podsetimo, sa ovim vozilom postavljen rekord za SUV modele sa sedam sedišta – devet minuta, 29 sekundi i 84 stotinke.

Treći sportista je – Karoq Sportsline. Kompaktni SUV je za ovu priliku ekskluzivno opremljen dvolitarskim TSI motorom od 190 KS. Osim sportski orijentisanog motora, Škoda se pobrinula da za Sportsline pripremi bogat paket opreme sa naglaskom na sport. Tu su crna sedišta sa kontrasnim srebrnim šavovima i mnogi drugi interesantni dodaci. Karoq Sportsline se nudi sa pognom na prednje ili sva četiri točka, a osim snažnog benzinca tu je i dvolitarski dizelaš sa 150 i 190 “konja”.

Novi avanturista je Karoq Scout. Po prepoznatljivoj šemi oznaačavanja, Scout je rezervisan za verzije sa naglašenim Off-Road sposobnostima. Pogon na sva četiri točka u ovom slučaju je standard, baš kao i elementi koji štite karoseriju od loših puteva i oštećenja. Pored bogatih pakta opreme, Karoq Scout dolazi sa TDI agregatima od 150 i 190 KS kao i 1,5-litarskim TSI motorom od 150 “konja”.

Škoda kojoj je na prvom mestu ekologija i ušteda novca za gorivo, dolazi sa oznakom Octavia G-Tec koju pokreće 1,5-litarski TSI od 130 KS. Srž ovog automobila je pogon na metan sa kojim uz tri rezervoara od ukupno 17,7 kg može da pređe 480 km. U poređenju sa klasičnim benzinskim motorom, emisija ugljendioksida je smanjena za četvrtinu dok je redukcija azotnih oksida značajna – tolika da se ovaj gas može očitati u tragovima. Čvrste čestice u ovom slučaju ne postoje.

Možda Vas interesuje i...