ČISTOĆA JE POLA ZDRAVLJA

Kako se pravilno pere automobil?

Većina vlasnika automobila smatra da je pranje vozila rutina, koja se manje-više svodi na higijenu. Ipak, stvari su bitno drugačije pa o nezi četvorotočkaša treba povesti računa i pružiti mu dosta brige. Najgora moguća solucija su – četke. Automatizovane mašine za pranje automobila jesu i najbrži način za pranje ali nanose najviše štete laku, dok konačni rezultat nije baš zadovoljavajući. U većini slučajeva. Zato ovu metodu treba primenjivati isključivo u “hitnim” situacijama, ili kada ne postoji drugi način da se automobil opere.

Ručno pranje je daleko bolja opcija, ali i tu treba da se povede računa. Zato, krenimo redom, stavku po stavku, ali pre svega treba imati na umu da se automobil uvek pere u hladovini:

 

Prvo: dobro nakvasiti automobil

 

Početak svakog pranja automobila povezan je sa kvašenjem. Potrudite se da na početku ne koristite jak mlaz, već da karoseriju ili bolje reći prljavštinu nakupljenu na njoj, dobro “raskravite”. Tako smekšana, lakše će da se ukloni sa površine lima a manje su i šanse da dođe do neželjenog grebanja. Posle ove faze, možete da pojačate mlaz – iz creva ili priručne mašine (popularne “puške”). Potrudite se da u ovoj fazi skinete što je moguće više prljavštine sa karoserije. Nikako ne zaboravite točkove, blatobrane i druga skrivena mesta do kojih prljavština lako dođe ali se teško uklanja.

Drugo: šamponiranje, ali samo sredstvima za automobile

Kada ste automobil dobro natopili vodom, sledi šamponiranje. U ovoj fazi se potrudite da izbegnete sve one preparate koji nisu namenjeni pranju automobila (naročito šampon za sudove). Posledice su jako teško ispiranje i oštećenje površinskog sloja laka. U čistoj kofi sa svežom vodom rastvorite sredstvo za pranje automobila. Potrudite se da ispoštujte savet proizvođača i ne stavljajte više, po principu “neće da škodi”. Potom, dobro natopite čist sunđer (što finije strukture) i krenite od krova pa na niže. Razlog za takvu proceduru je krajnje logičan: svaki automobil je prljaviji u delu bližem kolovozu nego što je to na krovu. Samim tim, nakupljenu prljavštinu nećete prenostiti tamo gde je i nema, ili je prisutna u malim količinama. Kada stignete do polovine vrata, preporučljivo je da automobil isperete čistom vodom, a nakon toga pređite na donju polovinu. Po okončanju ove radnje, isperite automobil. Za vozila koja su bila baš zaprljana, kompletnu operaciju je potrebno ponoviti još jednom. Sve iz početka. Točkovi dolaze na red poslednji. Na njima se, osim blata i prljavštine sa kolovoza, skupljaju i sitne čestice nastale tokom kočenja. Super fina prašina (od uglavnom štetnih materijala) čvrsto se nalepi na naplatke, tako da im je potrebna posebna pažnja kako bi izgledali čisto i sjajno.

Treće: sušenje, najbolje jelenskom kožicom

Posle pranja, logično, na red dolazi sušenje. Najadekvatnije sredstvo za odstranjivanje viška vlage je veštačka jelenska koža. Ukoliko ne “obrišete” karoseriju, pa auto izvezete na sunce, očekujte da će se na njemu ubrzo pojaviti ružne fleke. Za sušenje automobila važi isto pravilo kao i za pranje: krenite od krova na niže. Krpu, obavezno, redovno cedite, kako bi njena moć apsorpcije vlage u svakom trenutku bila maksimalna. Preporučljivo je da koristite i više od jedne krpe.

Četvrto: ne zaboravite točkove

Da bi automobil spolja bio potpuno čist, posebnu pažnju treba posvetiti najosetljivijim delovima: pneumatici su na samom vrhu liste. Dakle, osetljivi na visoke i niske temperature, na so, blato i kamenčiće, duže će potrajati ako im posvetite samo malo pažnje. Kada ih već perete, obratite pažnju na eventualna oštećenja i obavezno pritisak u njima. Nije na odmet da ih premažete nekim od zaštitnih sredstava, do kojih se može doći u bilo kojoj prodavnici rezervnih delova ili na benzinskim pumpama. Tako će, osim lepši, pneumatici biti i bezbedniji za dalju upotrebu.

Peto: i plastika zahteva adekvatnu negu

Iako većina savremenih automobila ima branike i kvake na vratima u boji karoserije, u upotrebi su i stariji modeli, novi sa najnižim paketima opreme, na čijim karosrijama se i dalje nalaze delovi od “čiste” plastike. I njoj je potrebna nega, kako ne bi izbledela, izvitoperila se, ukrutila i na kraju pukla. U ponudi auto-kozmetike su i preparati za održavanje plastike.

Kada završite sa eksterijerom, na red dolazi unutrašnjost automobila. Sve tepihe koje možete da izvadite – izvadite. Istresite ih, usisajte i tretirajte kao i kućne tepihe. Nakvasite ih, operite šamponom i četkom, dobro isperite i ostavite da se u potpunosti osuše. Unutrašnjost, takođe, očistite usisivačem, a “tepihe” koji su fiksirani možete da očistite četkom natopljenom u penu. Za održavanje higijene instrument table i obloga vrata, najbolje se pokazala magična krpa. Ako imate kožom presvučena sedišta, nabavite sredstvo za čišćenje i održavanje kože. Tako će Vam sedišta uvek biti kao nova. Koža traži posebnu negu i, verovali ili ne – prehranu.

Šesto: poliranje je poželjno najmanje dva puta godišnje

Na kraju, dva do tri puta godišnje preporučljivo je da automobil ispolirate. Tu posebno povedite računa: za novi i stari lak predviđene su posebne kreme odnosno paste. Razlika je u granulaciji samog sredstva i njegovim abrazivni svojstvima. U suštini, sredstva za poliranje posmatrajte kao najfiniju moguću šmirglu. Ona to i jesu! Na mekanu krpu, preporučljivo pamučnu, nanesite sredstvo za poliranje i razmažite ga po laku. Nemojte odjednom prekrivati kompletnu površinu automobila, već deo po deo. Kada primetite da se sredstvo osušilo (lako će te to uočiti jer – pobeli), sa novom, čistom krpom dobro istrljajte nanešeni sloj. I tako redom dok celi automobil ne bude ispoliran. Na ovaj način uklanjate mikronečistoće, najfinije ogrebotine nestaju, a lak je zaštićen i tankim slojem voska. On sprečava odnosno smanjuje lepljenje nečistoća i daje automobilu sjaj. A to je upravo ono što skoro svaki vozač želi. Da mu automobil uvek bude čist i sjajan.

Možda Vas interesuje i...