CITROEN C5 AIRCROSS

Ultra modularan sa akcentom na komfor

Citroen je brend koji je etabliran kao proizvođač avangardnih, tehničkih naprednih i izuzetno udobnih automobila. Bio je to dugo vremena, sve dok se nije povinovao “računovodstvenim” načinom konstrukcije i proizvodnje automobila koje diktiraju – knjigovođe i računovođe. Otad, Citroen je samo jedan od mnogih, izgubljen u moru sličnih. Ipak, u novije vreme uvođenjem AirCross serijala, situacija se menja – na bolje. Francuski proizvođač se vraća na puteve stare slave i, jedan za drugim, izbacuje C3 AirCross, C4 AirCross (u dve genereacije) a sada je tu i C5 AirCross, prvobitno predstavljen nako model za kinesko tržište a od kraja maja i u verziji za Evropljane. Šta to donosi ovaj 100 odstotni SUV?

To je ambasador Citroenovog programa nazvanog “Unapređeni Komfor” (Advanced Comfort), što ovaj automobil čini najmodularnijim u segmentu. U kombinaciji sa hidro-pneumatskim oslanjanjem (progresivno-hidraulični jastuci) i unapređenim komfornim sedištima, C5 AirCross ponovo nudi iskustvo putovanja tako karakteristično za modele sa sredine minulog veka. Dakle, ovo je ponovo najudobniji automobil u ponudi. Bar tako tvrdi Citroen, a ako to tvrdi proizvođač koji je ime izgradio upravo na tim postulatima, onda mu treba i verovati. Kupocima će biti na raspolganju u čak 30 različitih kombinacija eksterijera.

Da je ovo savremeni model, dovoljno govori podatak da je vozaču na raspolaganju čak 20 različitih sistema asistencije u vožnji, uključujući tu asistenciju tokom vožnja autoputem, dva nivoa autonomne vožnja, zatim “grip-kontrol” sa kontrolom spuštanja na nizbrdici za avanturističke pohode van asfalta… Tu je šest tehnologija povezivanja uključujući i bežično punjenje pametnih telefona… Jednom rečju, putujući računar. Prtljažnik ima osnovnu zapremiju između 580 i 720 litara (u zaisnosti od pozicije sedišta), koja se obaranjem zadnjih sedišta uvećava na 1.670! Pravi kombi. Novi C5 je dugačak 4.500 mm, širok 1.840, visok 1.630 milimetara sa međuosovinskim rastojanjem od čak 2.730 mm. Rastojanje od tla je bliže rasnim terencima nego li SUV modelima – dostiže 230 mm. Za pogon su odabrani benzinskim I turbo dizel motori raspona snage između 130 i 180 konja, sa manulenim ili osmostepenim automatskim menjačima. Ovo će, između ostalog, da bude i prvi Citroenov Plug-In hybrid (PHEV) koji će na raspolaganju biti krajem 2019. godine. Autonomija na struju je oko 60 kilometara.

Možda Vas interesuje i...