Da li je ovo nagoveštaj nove Corse?

Prvi pogled na novu Opelovu viziju je električni SUV B segmenta - Opel GT-X Experimental.

Ovo je Opel GT-X Experimental. Slobodno se kladite na ovaj koncept, jer je to budućnost auto industrije: električni SUV kupe sa mogućnošću autonomne vožnja. Ako bi bili u situaciji da u (skoro) jednoj reči opišemo ovu frazu, ona bi mogla da zvuči ovako – “budućnost”.

Postavljanje klasične prednje maske sa rešetkom za hlađenje nije potrebno vozilima koje ne pokreće motor sa unutrašnjim sagorevanjem. U ovom slučaju, “maska” je parče crnog pleksiglasa koja čini kućište za prednja svetla i osnovu za Opelov logo – izrađen od LED diode umesto klasičnog parčeta hromirane plastike. Postoji šansa da će naredna generacija Corse da koristi ovo rešenje, a imajući u vidu da je GT-X gotovo identičnih dimenzija kao aktuelni Opel B segmenta (izuzev visine, naravno). Nije nemoguće da nas Nemci (pod rukovodstvom Francuza) lagano uvode u činjenično stanje kako bi novi mali Opel mogao da izgleda. Sledeće čime se ovaj model ističe je koncept sa pet vrata – bočna se otvaraju pod uglom od 90 stepeni zarad lakšeg pristupa kabini, dok “čisti panel” (široka digitalna instrument tabla) na sebe preuzima kompletnu komandnu ulogu, menjajući sve mehaničke komande – tastere i poluge. Ona, čak, prikazuje slike sa minijaturnih kamera postavljenih umesto klasičnih spoljnih ogledala. Da, to su zvanične odlike ovog konceptnog vozila.

Točkovi su prečnika 17’’ i opremljene su “mesnatim” pneumaticima visokih bokova, tako da je spoljašnji prečnik pribličan niskoprofilnim “gumama” od 20 inča. Očigledno je da su konstruktori težili ka naglašavanju komfora, ali se ovakvo rešenje jako dobro uklopilo u dizajnerske preference. Osim toga, primenjeno rešenje će dobro da dođe svim onim vozačima koji se ne snalaze baš najblje sa procnenom pozicije točkova u prostoru, pa će češanje o ivičnjake biti “besplatni” – nema oštećenja pneumatika i naplataka.

Uobičajenije vesti su da je za skladištenje energije upotrebljena litijum-jonska baterija kapaciteta 50 kWh. Punjenje je moguće i preko induktivnog punjača, što je iskorak u tehnologiji EV-a. Opel, pak, ne navodi snagu elektro motora, kao ni podatak gde su oni locirani, ali se ističe da ovaj koncept poseduje treći nivo autonomne vožnja. Tako, GT-X u teoriji može sam da odrađuje sve vozačke radnje, ali vozač u svakom trenutku mora da bude spreman na eventualne korekcije. Dakle, nema “automatskog” povratka iz kafane. Bar ne još. Ovako će, najverovatnije, da izgleda budućnost “munje”, koju ćete uskoro moći da kupite, iznajmite ili se na nju preplatite. Kako? Slično principu po kome Volvo plasira XC40.

Možda Vas interesuje i...