DA NE PRESEDNE…

Priprema automobila za put

Bez obzira na godišnje doba, priprema automobila za dugačka putovanja (pa i ona kraća) u većini slučajeva je ista. Za razliku od moštva saveta, mi preporučujemo nešto drugačiju strategiju.

Savremeni automobili uglavnom imaju “odbrojavanje” do narednog redovnog servisa

Pre nego što krenete u inspekciju vitalnih delova i sklopova na vozilu, proverite koliko je još kilometara (ili vremena) preostalo do narednog redovnog servisa. Ukoliko ste ga nedavno obavili, velika je verovatnoća da je sa autombobilom sve u najboljem redu, a ako ćete se provući kroz iglene uši i vratiti se sa putovanja baš u vreme servisa (možda i posle toga), možda bi najbolje bilo da odete na “prevremni” servis. Ne samo da takav potez automobilu ne škodi, već ćete na put krenuti sa apsolutno pripremljenim i ispravnim vozilom. Osoblje u servisu najbolje zna šta i kada treba pregledati, zameniti…

Stanje pneumatika je od ključne važnosti po bezbednost: Posle većeg broja preveženih kilometara sa nekim od nedostataka, stanje pneumatika ih lako objašnjava 1) Habanje usled neispravnih amortizera. 2) Neispravna geometrija točkova 3) Prenizak pritisak u pneumaticima 4) Previsok pritisak u pneumaticima

Ako ste, pak, na “pola puta” do servisa i imate još puno “slobodnih” kilometara, automobil dobro operite (i spolja i iznutra), temeljno ga osušite i pređite nekoliko kilometara, tek toliko da se “mašina” zagreje. Onda, krenite sa spoljašnjim pregledom. Krenite od pneumatika: proverite da neki od njih nije oštećen, da li je šara istrošena do graničnika (male gumene izbočine unutar šare), da li je pritisak pravilan i ujednačen (merite kod hladnih pneumatika). Ako nešto od navedenog nije u redu, računajte na posetu vulkanizeru pre polaska na put. Potom, proverite svetlosnu signalizaciju na vozilu. Detaljno obratite pažnju na svaku sijalicu i njen intenzitet. Po potrebi i u većini slučajeva eventualne nedostatke možete da otklonite samo, ali postoje automobili (sve ih je više) sa kojima je i zbog najobičnije zamene sijalice neophodno posetiti ovlašćeni servis. Ne zato što bi ste time narušili garantne uslove, već zbog toga što je u “dvorišnim uslovim” gotovo nemoguće doći do sijalice i zameniti je. Kada ste završili sa ovom proverom, pređite na stakla: obratite pažnju da li se na bilo kojoj od staklenih površina pojavilo naprsnuće ili je pukotina uzela maha. Preporučljivo je regulisati ovaj problem ne samo zbog eventualnih problema sa saobraćajnom policijom (nije dozvoljeno voziti automobil sa naprslim staklima), već postoji i realna opasnost da tokom puta ova havarija postane noćna mora. I bukvalno. Zamislite naprsnuće vetrobrana u visini očiju vozača koje tokom noći prelama i reflektuje svetlo farova vozila koja dolaze u susret! Ni malo prijatno, ni malo bezbedno… Rešite se tog problema što pre. Paralelno sa staklima vidite u kakvom su stanju metlice brisača – po potrebi zamenite. Razmazivanje prljavštine tokom kiše ili snega, naročito po noći, zna da bude jako veliki problem.

Potom zavirite ispod haube motora i samog vozila. Potražite evetualne tragove curenja tečnosti a onda Proverite da li su sve tekućine (ulje u motoru, rashladna tečnost, tečnost za kočni sistem i pranje vetrobrana) na dozvoljenom ili preporučenom nivou. Po potrebi dopunite, ali samo odgovarajućim proizvodima koje je propisao proizvođač i/li onima koji se već nalaze u vozilu. Nakon toga proverite kaiševe (ako su u vidokrugu) – da li su ispucali ili su labavi. Njihova zamena, ipak, zahteva “stručnu ruku”. Za kontrolu podvozja preporučujemo da se obratite serviseru. Spone, ugao točkova, amotizeri, upravljački i kočni mehanizam nisu sklopovi čija se ispravnost može proceniti “odokativnom metodom”. Kada ste već na dizalici ili kanalu, nije zgoreg pregledati izduvni sistem. Njegovo otkazivanje tokom putovanja moglo bi da Vam zada poprilično glavobolje. Kada ste i ovaj ispit prošli sa visokim ocenama, pređite na enterijer.

Uverite se da sve komande funkcionišu besprekorno a posebnu pažnju obratite sistemu za ventilaciju/grejanje/hlađenje vozila. Znate i sami da Vam tokom puta, bilo svakodnevnog bilo dugog, klimatizacija puno znači. Leti da bi ste se Vi i Vaši saputnici rashladili, zimi da bi ste se ogrejali i odmaglili stakla. Pored komfora, ovaj sistem je jako bitan i za bezbednost vožnje. Zamislite da ste satima u pregrejanom ili nedovoljno zagrejanom automobilu, sa zamagljenim staklima. Ne samo da će Vas jako brzo obuzeti i savladati umor, već možete da se svrstate i u kategoriju nebezbednoh vozača – kroz zamagljeno staklo se skoro ništa i nevidi. Kako danju, još gore noću. Ne zaboravite da proverite komplet za prvu pomoć, sigurnosni trougao i prsluk, komplet za zamenu točka ili reparaciju pneumatika, komplet sijalica, osnovni set alata… U pojedinim zemljama ste obavezni da u automobilu imate i protivpožarni aparat.

Iako zakon na to ne obavezuje, preporučljivo je imati komplet sijalica u rezervi

Po okončanju pregleda i pripreme vozila za put, pređite na dokumentaciju i pribavljanje potrebnih informacija vezanih za put do konačne destinacije. Imajte na umu da je i dalje na snazi zakon po kome svako vozilo koje sa srpskim tablicama prelazi na teritoriju Makedonije i/li Bosne i Hercegovine mora da ima zeleni karton međunarodnog osiguranja. Za zemlje EU potrebna Vam je međunarodna vozačka dozvola, a samim činom stupanja na teritoriju strane zemlje ste pod udarom tamošnjih zakonskih normativa. Nije ograničenje brzine svuda isto – informišite se na vreme – kazne za prekršaje su uglavnom višestruko veće nego na domaćem terenu a plaćaju se u poštama ili bankama. Ne platite li ih, imaćete problema prilikom prelaska granice. Zato, pamet u glavu. Ako koristite navigacioni uređaj, butite sigurni da ste uneli najnovije mape. Iako zvuči pomalo van pameti, često se dešava da se saobraćajnice izmeštaju, idu drugim tokom, promeni im se smer kretanja… Ništa opasno, ali može da košta nepotrebno izgbljenog vremena (i goriva, samim tim i novca).

Prilikom pakovanja prtljaga, uverite se da je balans tereta najbolji moguć. Nemojte sve teške stvari stavljati na jednu, a lake na drugu stranu. Isto važi i za napred/nazad. Takođe, nikako ne ograničavajte preglednost iz vozila ostavljanjem raznih predmeta na police. Ova praksa zna da bude i opasna: kod naglih kočenja ili udesa, svi neosigurani i nepričvršćeni predmeti se pretvaraju, bukvalno, u katapult. Jedino gde mogu da završe jeste potiljak, u najsrećnijem slučaju vetrobransko staklo. Dakle, bez eksperimentisanja. Bolje je neke stvari kupiti na licu mesta, po dolasku na destinaciju, nego pretovarati vozilo i rizikovazi neželjene događaje.

I na kraju – srećan put!

Možda Vas interesuje i...