Detalji o ponašanju na i van asfalta – konkurencija Škodi Karoq stiže iz Španije

SEAT Tarraco

Za 18. septembar zakazana je zvanična premijera SUV vozila Seat Tarraco. To je automobil koji predstavlja bratsku verziju Škode Kodiaq, kako je to već uobičajeno u grupaciji Volkswagen. Međutim, za razliku od VW-a i Škode, koji su prvo predstavili najveći, potom sredni a uskoro se očekuje i najmanji SUV u gami, zadatak španskog brenda bio je da se prvo lansiraju dva manja a tek potom najveći model u ponudi SUV-a. Tako Seatov Tarraco dolazi poslednji.

Komfor, bezbednost i prostranost su samo neke od najvažnijih karakteristika Seata. Vožnja maskiranog modela po stenovitim planinama nagoveštava sposobnost ovog SUV-a da se suoči sa teškim terenima i da se isproba nova ispomoć vozaču, ovoga puta vezana za sprečavanje prevrtanja vozila. Osim što doprinosi uvećanju bezbednosti, ovaj sistem uvodi nove standard u klasu. Interesantan detalj jeste da predprodukcijski model testira i ocenjuje naše gore list, inženjer Stefan Ilijević – šef za razvoj, patente i inovacije u Seatovom tehničkom centru. Stefan navodi da je osećaj za upravljačem novog Tarraco modela impresivan i dinamičan te putnike čini bezbednim u bilo kom trenutku vožnje. U najveći Seatov SUV može se smestiti do sedam osoba a prtljažnik nudi do 760 l zapremine.

Zahvaljujući pogonu na sve točkove, Terraco lako savladava uspone do 70 odsto, pri spustu automatsko kočenje i održavanje brzine garantuju bezbednu vožnju, a novi sistemi asistencije protiv prevrtanja bezbrižan prolazak kroz krivine. Automobil je napravlje da s lakoćom savladava bočne nagibe od neverovatnih 85 odsto! Tarraco je opremljen sa šest modova vožnje, tako da je na vozaču da odabere adekvatan i da uživa. Većinu ostalih radnji obavlja Seat. Ovi i detalji koji se još drže u tajnosti, biće obelodanjeni na međunarodnoj prezentaciju u Taragoni, kada će se Tarraco i zvanično pridružiti SUV modelima Ateca i Arona. Oni su, podsetimo, započeli Seatovu SUV ofanzivu 2016. godine. Više detalja posle detaljnijeg upoznavanja sa Tarracom.

Možda Vas interesuje i...