Dizel Porsche je mrtav!

Oliver Blume, Porsche

CEO Porcshea, Oliver Blume, izrekao je da je budućnost kompanije u kojoj radi “oslobođena dizela”

Od februara niko više nije u mogućnosti da kupi Porsche sa dizel motorom. Od tada ova nemačka kompanija “tiho” je prestala sa isporukom Panamere 4S Dizel – najbržeg “naftaša” na tržištu, a sa liste ponude nestaje i Macan S Dizel, čija je prodaja naglo opala uoči uvođenja strožijih standard o emisiji štetnih gasova.

Sada, šest meseci kasnije, Porsche je konačno obelodanio da više neće nuditi automobile sa pogonom na dizel gorivo, a umesto toga fokusiraće se na hibride i potpuno električna vozila poput dolazećeg Taycana, koji na tržište stiže tokom naredne godine. Do 2025, tvrde u Porscheu, svaki drugi novoprozvedeni Porsche trebalo bi da ima električni pogon.

U izjavi čelnika kompanije se navodi da Porsche ne demonizuje dizele. On diplomatski dodaje da je to bilo, jeste i biće jako važno pogonsko gorivo, ali da nemačka fabrika kao proizvđač spotskih automobila – kome je dizel uvek igrao sekundarnu ulogu – teži da joj budućnost bude oslobođena od dizela. Kako to i dolikuje proizvođaču renomea Porschea, oni će se i dalje starati o svojim kupcima koji su umesto benzinaca kupili dizelaše ovog brenda. Da bi se u potpunosti dočarala situacija sa dizel verzijama u Porscheu, u izjavi se navodi da je samo 12 odsto kupaca tokom 2017. godine odabralo vozilo opremljeno dizel motorom. S toga, Cayenne, Macan i Panamera u dizel verzijama nedostajaće samo malom broju zaljubljenika u ovaj energent.

Da li je baš tako ili diplomatija “čini čuda”? U svakom slučaju, Porsche ne želi da dođe u neprijatnu situaciju da ga prozivaju kako isporučuje vozila opremljena softverom koji lažira stvarne rezultate testova emisije. Ipak, Porsche je deo grupacije VW koja je izašla na loš glas upravo zbog “prilagođavanja” rezultata. Izgleda da su u Štutgartu shvatili da je “bolje sprečiti nego lečiti”, pa odloku o povlačenju sa tržišta dizelaša pravdaju sportskim pedigreom i težnjom ka ekologiji u vidu hibridnih i električnih vozila. A svo dobro znamo da su električna i kvazi električna vozila daleko veći zagađivači okoline – tokom proizvodnje, eksploatacije (od čega nastaje električna energija koju troše?) i na kraju upotrebe po isteku eksploatacionog perioda (šta sa baterijama?).

Možda Vas interesuje i...