Dizelgejt je prošlost – živeo TDI

Audi A4

To što je Audi uveo elektrifikaciju pogonskog sklopa na osveženom A4 nije ništa neočekivano. Daleko veću radost izaziva činjenica da sportska verzija S4 sada (za evropsko tržište) nema benzinski nego samo TDI motor. Dizelgejt? Šta to beše?

Ovo je, dakle, još kedna potvrda da dizel motori nisu izumrli, niti su dozvolili da ih birokrate žive sahrane. Savremeni dizelaši, pa tako i TDI, imaju ekstremno čist i kvalitetan sadržaj izduvnih gasova, da ni jedan jedini „zeleni birokrata“ nema šta da kaže. Svima su usta zapušena jer novi TDI može slobodno da se kandiduje za eko auto. U suštini, on to i jeste.

Na novi, osveženi A4, čekali smo četiri godine od premijere poslednje generacije tog Audija. Ovom prilikom su predsatvljene sve izvodnice, od klasične limuzine, preko karavana (Avant), pro-SUV verzije Allroad, do sportizovanog S4. Za svaku od njih su predviđeni TFSI i TDI motori. Redizajn je obuhvatio prednju masku motora, svetla (i u osnovi oni su sada u LED tehnologiji, dok će čuveni Matrix da dolazi uz bogatije pakete ili kao doplata). Izmenjeni su, takođe, zadnji odbojnik i zadnja svetla pa i po koji detalj u kabini.

Paketi opreme su klasifikovani kao Basic, Advance i S-Line, može da se bira između 12 boja, stigao je novi MMI infotejnment sistem sa ekranom dijagonale 10,1 inč… Zanimljivo je da su u ponudi čak tri vrste instrumenata, od kojih su dva seta delimično analogna, dok je treći potpuno digitalan. Oni koji uživaju u vrhunskom ozvučenju mogu da se odluče za Bang & Olufsen 3D audio sistem.

Za redizajnirani Audi A4 predviđeno je šest motora, čija snaga se kreće od od 150 KS (1,5 turbo-benzinac sa oznakom 35 TFSI), pa do 347 „konja“, koliko ima trolitarski V6 TDI u verziji S4. Od toga, tri motora su laki hibridi, što je doprinelo smanjenju potrošnje od 0,3 l/100 km. Interesantno je da će automatski menjač biti standard u A4, a da će manuelni biti opcija, čak i u Evropi. I da, S4 je od sada isključivo dizelaš – laki hibrid. Ima 700 Nm najvećeg obrtnog momenta a do 100 km/h stiže za 4,8 s. Maksimalna brzina je, po ustaljenoj praksi, ograničena na 250 km/h. „S4“ benzinac sa 3,0 TFSI motorom od 354 KS i 500 Nm će se prodavati isključivo van Evrope.

Na spisku opcija je sportski diferencijal, za aktivnu distribuciju snage na prednjim i zadnjim točkovima (S4 je Quattro). Na ovaj način postiže se isporuka više snage na točak sa spoljašnje strane u brzim prolascima kroz krivine, tako da se na vreme eliminiše tendencija podupravljanja. Da se tradicija ne bi narušavala, u ponudi je ostao i A4 Allroad quattro, sa odstojanjem od tla većim za 35 mm u odnosu na standardnu verziju.

Možda Vas interesuje i...