Društveno odgovorna kompanija MOL Serbia pokrenula kampanju „Igra je za decu – dečiji život nije igra”

MOL Serbia

Kompanija MOL Serbia pokrenula je društveno odgovornu kampanju od nazivom „Igra je za decu – dečiji život nije igra”.

U okviru ove, po prvi put na našim prostorima organizovane kampanje ove vrste, na svim servisnim stanicama MOL-a obezbeđeno je besplatno savetovanje o pravilnom postavljanju dečijih auto sedišta i pravilnom vezivanju dece u njima. Svi posetioci MOL Serbia servisnih stanica biće u prilici da dobiju pomoć od zaposlenih koji su prošli zvaničnu obuku Komiteta za bezbednost saobraćaja.

Jelena Zlatanović, ekspert za komunikacije i marketing (levo) i Nataša Vukšić, v.d. direktora MOL Serbia (desno)

“Kao društveno odgovorna kompanija, MOL Serbia je odlučila da da svoj doprinos povečanju bezbednosti dece u saobraćaju i svim roditeljima vozačima besplatno pomogne da postave autosedišta ali i da provere da li su pravilno instalirali sedište za decu u svom vozilu. Koliko god da nam je važno da svi naši potrošači budu zadovoljni uslugom koju dobijaju na stanici, još nam je važnije da bezbedno nastave put”, izjavila je Nataša Vukšić – v.d. ditektora MOL Sebia.

Nataša Vukšić,v.d. direktora MOL Serbia

U prvoj fazi kampanje, kompanija MOL Serbia obezbedila je besplatno savetovanje za roditelje vozače u 20 mesta širom Srbije: Rumenka, Novi Sad, Subotica, Batrovci, Medaković, Horgoš, Kruševac, Kraljevo, Požega, Kragujevac, Obrenovac, Aranđelovac, Višnjica, Pančevo, Šabac 2, Leskovac, Niš, Braće Jerković, Južni Bulevar, Loznica.

Plan je da u narednom periodu ova usluga bude omogućena na svim servisnim stanicama MOL Serbia. Do kraja godine, timovi MOL zaposlenih će obilaziti veće gradove u Srbiji i na servisnim stanicama biti na raspolaganju vozačima koji žele da provere  da li su dečija sedišta u njihovom automobilu pravilno postavljena.

Podaci studije o bezbednosti u saobraćaju pokazuju da se pravilnom upotrebom auto sedišta smanjuje smrtnost dece pri sudarima za preko 50 %, a novorođenčadi čak za oko 70 %. Na taj način se sprečava mogućnost povreda najmlađih a uloga dečijih auto sedišta u svakodnevnom životu roditelja vozača mnogo je više od zakonske obaveze, jer ona imaju zadatak da pruže bezbednost i štite dete u saobraćaju. Dečija sedišta, ukoliko su pravilno postavljena, u slučaju saobraćajne nezgode mogu spasiti dečiji život.

Možda Vas interesuje i...