Dvaput, ipak, nije dvaput…

Tehnički pregled

Konačno je stavljena tačka na nedoumice, strahove i negodovanja – neće biti duplog tehničkog pregleda za vozila starija od 15 godina!

Zakonske odredbe donete još (daleke) 2009. godine po kome sva vozila starija od 15 godina moraju na tehničkih pregled na svakih šest meseci, stupa na snagu 5. jula. Ta činjenica je poprilično uzburkala javnost, ali i određene institucije, koje tvrde da je takav Zakon protivustavan, da predstavlja kršenje ljudskih prava i diskriminiše siromašniji deo stanovništva koji nema novca da priušti novije i, samim tim, skuplje vozilo. Čule su se glasine da će popravke i prilagođavanje časnih starina koštati više nego što im je tržišna vrednosti, te da će većina od 30% automobila koji su danas u prometu (toliko je, naime, “mlađih oldtajmera” na ulicama) završiti na otpadima ili napušteni na javnim površinama i parkinzima. Ipak, stvari su nešto drugačije – tako je najavio ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović. Ova odredba, iako stupa na snagu, neće da se primenjuje a u međuvremenu će da se donesu nove koje će zameniti ovu – kontroverznu. Podsetimo se šta je moglo da strefi sve vlasnike automobila, kamiona i autobusa starijih od 15 godina, uz pažnju da neki detalji ostaju na snazi i važe za svakoga, bez obzira na starost vozila.

Za razliku od dosadašnje prakse, svaki vlasnik će morati da doveze vozilo na linije “tehničkog” jer će se, u prvom naletu, tehničkih pregled snimati foto aparatom da bi u dolazećem vremenu bila primenjena savremenija tehnologije praćenja tehničkog pregleda – “lajv-strimingom”, preko Interneta. Svaki tehničkih pregled će, naime, morati da bude povezan brzim “netom” sa policijskom stanicom u kojoj će da se prati i snima proces kontrole vozila. U zavisnosti od kategorije vozila, pregled će da traje od 30 do 45 minuta: rigorozno će da se kontroliše svaki detalj na vozilu, tako da oni koji dovezu automobil, kamion ili autobus sa oštećenjem vetrobrana, korozijom na vozilu, izduvnim gasovima koji ne ispunjavaju minimum standarda koji je važio u trenutku proizvodnje konkretnog modela ili im je, pak, odstranjen katalizator iz izduvnog sistema, neće moći da prođu “tehnički”. I još mnogo toga (da ne pominjemo upravljački ili kočni mehanizam, ispravost pneumatika i slično). Dakle, gledanja kroz prste nema! Osim toga, svako vozilo koje na linije tehničkog pregleda dođe prljavo, biće – vraćeno, odnosno upućeno na pranje.

Glasine da će tehničkih da košta “k’o Svetog Petra kajgana”, ispostavile su se kao – glasine. Redovan godišnje pregled će da košta između hiljadu i 1.500 dinara. Ipak, strožiji kriterijumi će da utiču na broj (pra)starih vozila na ulicama. Ni jednom vozilu koje ne ispuni minimum propisanih kriterijuma tehničke ispravnosti, neće biti produžena registracija do otklanjanja nedostataka. Ako to nije moguće, ili je vlasniku neisplativo, sudbina takvih automobila je sasvim izvesna – mesto će im biti na otpadu ili u centrima za reciklažu.

Možda Vas interesuje i...