Dvostruki debi koncepata u Seulu: KIA SUV modeli

KIA Signature & KIA Masterpiece

Dva od tri koncepta u Seulu imala su internacionalnu premijeru: robusni Masterpiece je imao glavnu ulogu, dok je Signature novi koncept koji nagoveštava u kojem pravcu će da se razvija dizajn i izgled budućih kompaktnih SUV-a najstarijeg južnokorejskog proizvođača automobila

Konceptnim SUV vozilima pridružio se i koncept Imagine by Kia, potpuno električna sportska limuzina, koja naglašava želju za kreiranjuem uzbudljivih ekoloških vozila sa znakom KIA.
Masterpiece i Signature nude uvid u razvoj ponude modela u budućnosti po pitanju dizajna, izgleda i upotrebe tehnologija. Koncept Imagine by KIA takođe predstavlja planove budućih električnih vozila.

KIA Masterpiece – robusni veliki konceptni SUV

Za koncept Kia Masterpiece, kojeg karakterišu velika SUV karoserija, ovo je prvi javni nastup. Masterpiece prikazuje kako se brend može prilagoditi novim trendovima dizajna u razredu velikih off-road sportskih terenaca.

Novi konceptni kompakt SUV – Signature
KIA Signature, nedavno predstavljen kao koncept SP na indijskom Salonu automobila, razotkriva evoluciju dizajna. Koncept malog sportskog terenca, koji će biti namenjen globalnim tržištima, pokreće napredna tehnologija. Signature nudi punu upotrebljivost u kompaktnom obliku.

Kia R.E.A.D. – sistem prilagođavanja vožnje raspoloženju u realnom vremenu
KIA Motors u Seulu predstavlja nove tehnologije, razvijene za post-autonomnu vožnju. Sistem prilagođavanja vožnje emotivnom raspoloženju u realnom vremenu (R.E.A.D.) je usmeren u budućnost, kada će autonomna vozila biti norma, a poboljšanje iskustva čovekove mobilnosti prioritet.
Sistem R.E.A.D. može pomoću tehnologije veštačke inteligencije i prepoznavanja bioloških signala analizom vozačevog emocionalnog stanja u realnom vremenu da optimizuje i svakoj osobi prilagodi prostor u kabini vozila. Tehnologija prati vozačevo emocionalno stanje upotrebom senzora, koji čitaju njegove izraze lica, puls i provodnost kože (elektrodermalna aktivnost). Sistem prilagodi kabinu sa obzirom na ocenu pet osećaja i tako stvara bolju sredinu. Tehnologija mašinskog učenja veštačke inteligencije omogućava kreiranje osnove ponašanja korisnika, na osnovu čega sledi identifikacija uzoraka i trendova i u skladu sa tim prilagođava kabinu.
Sistem R.E.A.D. je predstavljen zajedno sa tehnologijom V-Touch, koja se kao prva na svetu odlikuje nadzorom pomoću virtuelnih kretanja. V-Touch koristi 3D kameru, koja prati oči i prste korisnika, čime omogućava upravljanje pojedinim funkcijama u vozilu preko nenametljivog ekrana, projektovanog na vetrobranskom staklu. Pomoću jednostavnih pokreta prstima svi putnici u vozilu mogu menjati ambijentalno osvetjenje u kabini, klima uređaj i zabavni sistem, što znači da u vozilu više nisu potrebni dugmad ili ekrani osetljivi na dodir.
Sledeća funkcija inovativnog sistema R.E.A.D. je specijalno vibriranje sedišta u skladu sa muzikom koja se reprodukuje, što znači da putnici prilikom slušanja mogu da “osete” omiljene pesme. Tehnologija, koja se temelji na obradi signala, prilagođava vibracije sedišta u skladu sa frekvencijom zvukova emitovane muzike. Unapređenje udobnosti u kabini može se postići i masažnim vibriranjem sedišta, a za veću bezbednost tu je i upozoravajuće vibriranje, koje aktiviraju napredni sistemi asistencije.

Možda Vas interesuje i...