Ekološka alternative iz Škode omogućava da se 100 km pređe za manje od 400 dinara

Škoda Octavia G-TEC

Znatno jača, štedljivija, sa većom autonomijom i ekološki podobnija – serijska Octavia sa pogonom na metan

Osnovne karakteristike kojima se nameće nova verzija Škode apostrofiraju za 20 KS jači TSI od 1,5 l (sada sa 130 “konja”) optimizovan da sagoreva prirodni gas – metan. Posledica toga je značajno smanjena emisija azotnih oksida i ugljen dioksida a izduvni gasovi su gotovo pa čista vodena para. Sa rezervoarima od 17,7 kilograma (ukupno tri), autonomija je podignuta na čak 480 km – kada se vozi isključivo na metan!

Ovako opremljen Ocavia nosi oznaku G-TEC, na raspolaganju je u paketima Active, Ambition i Style a isporučuje se isključivo sa sedmostepenim DSG automatikom. Pored rezervoara za prirodni gas, ova Škoda je opremljena i klasičnim rezervoarom za benzin (11,8 l) koji omogućava zadovoljavajuću autonomiju u regijama koje nisu pokrivene stanicama za snabdevanje metanom.

Podsetimo, metan je potpuno prirodno gorivo veće energetske vrednosti od benzina ii dizela. Znatno je jeftiniji od naftnih derivate a sagoreva neuporedivo čistije i tiše. Metan može da se dobije iz prirodnih izvora, otpadnih voda, poljoprivrednih proizvoda ili sintetizacijom. Dalja unapređenja mogu da se ostvare kod primene obnovljivih izvora energije, od kojih se određenim procesima može doći i do metana. CNG, odnosnometan, zbog svih svojstava i karakteristika kojima raspolaže, predstavlja svojevrstan most između fosilnih goriva i električne mobilnosti. Štaviše, vozila koje pokreće metan veoma brzo i lako se dopunjavaju novim količinama ovog enetrgenta – za razliku od električnih vozila. Koliko bi vam trebalo da dopunite benzin ili dizel, isto toliko se utroši za punjenje rezervoara metanom.

Tri rezervoara za ovaj gas imaju ukupni kapacitet od 17,7 kg. Onaj smešten ispred zadnje osovine je napravljen od čelika, dok su dva pozicionirana ispod poda prtljažnika proizvedena od kompozitnih materijala tako da kombinuju visoku bezbedost i malu masu. Kada se tokom 480 kilometara u potpunosti iscrpe rezerve metana, motor se automatski prebacuje na benzin, tako da nije potrebno nikakvo angažovanje vozača.

Iz očiglednih razloga, Octavia G-Tec se proizvodi samo kao karavan, a preko Škodine povezane aplikacije moguće je pratiti preostalu količinu metana u rezervoarima, autonomiju na gas i druge bitne parametre.

Možda Vas interesuje i...