Evo kako izgledaju prve fotke snimljene novim Sony RX100 MkVI aparatom

Sony RX100 MkVI

O šestoj generaciji Sony CyberShot kamere RX100 već smo pisali. Sada je na red došao “živi” test u kojem mogu da se vide forografije napravljene ovim aparatom.

Istina, neka preterana čuda nismo ni očekivali, ali ono u šta smo imali prilike da se uverimo nas je, sasvim realno, prilično obradovalo. Naravno, osim cene, koja je u Americi postavljena na za ovu veličinu aparata ipak prevelikih $1.198.

Krenimo redom: Sony navodi da je ovo kompaktni aparat namenjen profesionalcima, entuzijastima i vlogerima. Dakle prvi moguda ga koriste kao rezervni aparat u slučaju otkazivanja glavnog, entuzijasti i vlogeri svakodnevno kao glavni “alat”. Ali, podsetimo ukratko šta je sve upakovano u kućište još malo pa identičnih fizičkih dimenzija kao i kod serije pet. Dubina kućišta je uvećana za skromnih 1,8 mm, što većina korisnika neće ni da primeti jer se ovaj aparat sa sklopljenim objektivom i dalje lako može smestiti u džep.

Senzor je fiksni, dijagonale jednog inča. Ovaj Exmor RS CMOS senzor ima 20 megapiksela, a “motor” kamere omogućava snimanje (statičnih) rafala brzinom od 24 slike u sekundi, 4K video se  podrazumeva, objektiv ima raspon od 24 do 200 mm (ekvivalent punom format) a autofokusni mehanizam deklarisan je kao najbrži na svetu – za izoštravanje je potrebno samo 0,03 sekunde.

Prve fotografije stvarno izgledaju vrlo dobro. Ono što je najvažnije jeste činjenca da se uprkos primeni megazuma nisu izgubili detalji, što je inače praksa kod ove kategorije objektiva. Zapanjujuće! Ostale specifikacije podrazumevaju pokretni LCD osetljiv na dodir, ugrađeno elektronsko tražilo sa 315 AF tačaka, Bionz X procesor poslednje generacije i mnogo toga još. Pređimo na fotografije.

Možda Vas interesuje i...