Ford Focus

Kandidat za prvo mesto

Posle tačno dve decenije prisustva na tržištu, sedam miliona prodatih Focusa u Evropi i 16 miliona u celom svetu, Ford predstavlja potpuno novu generaciju Focusa s kojim namerava da se izbori za mesto najboljeg u klasi. Hoće li uspeti? Šanse su ogromne!

Jedan od poželjnijih modela takozvane “golf” klase stiže u potpuno novom ruhu i preti da ozbiljno ugrozi ni malo naivne direktne konkurente. Ako se ima na umu da su mu direktni rivali Renault Megane, Audi A3, VW Golf, Opel Astra, Mercedes A-Klasse, Mazda 3 i slični, jasno je koliko Focus treba da bude odličan (ne dobar) da bi zauzeo tron C segmenta.

 

 

 

 

 

 

U Kelnu su uvereni da imaju “konja za trku”: u startu će ponuditi kombi limuzinu, za određene tržišta klasičnu limuzinu, karavan i po ugledu na manju Fiestu – proterenski Active, sa 30 mm uvećanim rastojanjem od tla. Novajlija je dugačak 4.378 mm (karavan 4.668), širok je 1.825 i visok 1.456 mm (karavan sa krovnim nosačima 1.481). Međuosovinski razmak je veći za 53 mm od prethodnika a zapremina prtljažnika se kreće od maksimalnih 1.354 l (karavan 1.653 l) sa oborenim drugim redom sedišta. To su samo polazne tačke.

Novi Focus odlikuje činjenca da je projektovan od praznog lista papira, tako da je to u potpunosti nov automobil. U Fordu ga nazivaju “humano-centričnim” ili usmerenim čoveku – na najbolji i najadekvatniji mogući način. Karoserija je za 20 odsto čvršća na uvijanje nego dosad, oslanjanje zadnjih točkova je nezavisno i opremljeno Konstantnom Kontrolom Amortizacije – po prvi put u Fokusu. Tu su, još, adaptivna svetla, novi Stop&Go sistem, standardne opcije izbora režima vožnja (modovi), aktivni “kruz-kontrol” koji radi do 200 km/h, prvi head-up displej ugrađen u evropski Ford, Active Park Asist duge generacije za automatsko parkiranje (zadnja kamera pokriva ugao od 1800), puna konektivnost sa Internetom, 8-inčni tač-skrin, usavršeni audio sistem, jače kočnice koje su zaustavni put od 100 km/h do stanja mirovanja skratile za čitav metar u odnosu na prethodnika… Spisak je podugačak da bi ga u potpunosti preneli, ali kada dođe vreme da se nađemo za upravljačem novog Focusa, o svim detaljima ćemo više da govorimo.

Od motora u ponudi su dva benzinca – EcoBoost od jednog (82, 100 i 125 KS) i 1,5 l (150 i 182 KS) koji se serijski isporučuju sa šestostepenim manuelnim menjačem, dok je u ponudi i sasvim novi automatik sa osam stepeni prenosa namenjen verzijama sa 125 i 150 “konja”. Emisija CO2 se kreće od 107 g/km za manji do 122 g/km za veći agregat. Od dizelaša, na raspolaganju su 1,5 litarski EcoBlue agregat (95 i 120 KS) kao i dvolitarski sklop snage 150 “konja”. Menjači su slični benzincima – šestostepeni manuelac je standard, a automatik sa osam “brzina” kao opcija dolazi uz dve najjače verzije.

Od paketa opreme u ponudi su (proterenski) Active, potom Ambiente, pa ST-Line, onda Titanium, pa Trend i najluksuzniji Vignale. Dakle, recept preuzet sa Fieste, koji se pokazao kao više nego adekvatan. I sve to u ponudi sa jednom od 13 raspoloživih boja. Standardni točkovi imaju 16, 17 ili 18 inča, a pneumatici su dimenzija 195/65, 205/60, 215/50 i 235/40. Cene još nisu poznate.

Možda Vas interesuje i...