Fuji prezentacija u Beogradu

Fujifilm

U utorak 23.10, u hali Dorćol Platz-a, u Beogradu, održana je prva prezentacija Fuji mirrorless fotoaparata. Pred velikim brojem zvanica predavanja su održali Ivana Todorović i Zoran Marinović, fotografi koji su koristeći Fuji opremu postigli zavidne rezultate i stekli uvid u to koje su mogućnosti dostupne ukoliko se oslonite na provereni brend, kakav je Fujifilm

Skup je organizovao regionalni zastupnik, firma Bratulić iz Zagreba, i firme PCFOTO i BM Focus, ovlašćeni Fujifilm distributeri za Srbiju.

Ovo je bila idealna prilika da se predstavi fotoaparat srednjeg formata, Fuji GFX 50R, koji pleni sposobnostima. Ogroman senzor (1,7 puta veći od full-frame, četiri puta veći od APS-C senzora) od 51.4MP, koji garantuje nenadmašni nivo detalja, ispuniće oči i um posmatrača upečatljivim utiskom koji traje. Spakovan u zaptiveno kućište otporno na prašinu i vremenske uslove, ovaj fotoaparat je predstavljen kao pouzdan alat koji će sigurno omogućiti postizanje profesionalnog rezultata najvišeg nivoa kvaliteta.

Drugi model na kome je tokom prezentacije bio akcent je najnoviji fotoaparat iz X serije, perjanica Fuji X-T3. Posetioci su imali priliku da lično probaju novu mašinu, koja u odnosu na prethodni X-T2 donosi poboljšanja bukvalno na svakom polju. Potpuno novi senzor i novi procesor (čak tri puta brži od prethodne generacije), u sprezi sa najmodernijim autofocus sistemom, donose potpuno novi kvalitet fotografije i snimka – 4K na 60 fps je sada dostupan luksuz, uz kvalitet snimka koji odgovara, ili čak i nadmašuje najbolje što konkurencija može da ponudi (10-bit snimanje, kako interno, tako i na eksterni uređaj, uz bitrate od čak 400 Mbps). Ogromno interesovanje koje je ovaj model izazvao u svetu preslikalo se i na posetioce u hali Dorćol Platz-a.

Sve se održalo u veoma prijatnoj atmosferi, uz čačkalicu, čašicu, ali i zanimljiv sadržaj, pa su posetioci mogli da nauče nešto novo, probaju najaktuelnije modele i razmene iskustva. Domaći predstavnici su srećni što su imali prilike da učestvuju u organizaciji događaja koji je privukao veliki broj poštovalaca renomiranog japanskog brenda. Ova manifestacija bi mogla da postane tradicija. Uvid u to kako je protekao čitav skup možete da pogledate na video snimku, napravljenim upravo modelom X-T3.

Izvor: pcfoto.biz

Možda Vas interesuje i...