Gazoo Racing je poslužio kao inspiracija za nastanak ovog automobila

Toyota Yaris GR SPORT

Inspirisan ekskluzivnim Yarisom GRMN, novi Yaris GR SPORT donosi novo zadovoljstvo sportske vožnje malom kombi limuzinom. Ovoga puta za daleko širi krug kupaca. Zvanični debi pripremljen je za Salon automobila u Parizu a početak prodaje se očekuje do kraja godine.

Sada već legendarni GRMN rasprodat je u svih planiranih 400 primeraka, i to jako brzo. Međutim, posle najbržeg Yarisa ostalo je jako mnogo kupaca koji žude za malim sportskim hečbekom sa Toyota znakom. Njima i svima koji vole adrenalin, japanski proizvođač pripremio je ništa manje zabavnu verziju GR SPORT, u čijem je konstruisanju savetima pripomogao tim GAZOO RACING.

Toyotin mališan koristi Sachs Performance amortizere – veoma slične onima na GRMN-u, a umesto šupljeg sada je tu pun stabilizator koji osigurava čvrstoću automobila. Yaris GR SPORT je niži za 11 mm u odnosu na standardnu ponudu, dok je šupljina između krila i točkova redukovana za 18 mm. Za ovu verziju pripremljeni su crni 17-inčni naplaci na koje su montirani Bridgestone Potenza RE50 pneumatici dimanzija 205/45. Yaris GR SPORT isporučivaće se isključivo sa petora vrata i biće na raspolaganju sa mehanikom preuzetom iz standardnog modela sa 1,5-litarskim hibridnim pogonskim sklopom. Sportsku notu daju šare na karoseriji i detalji unutrašnjosti preuzeti sa kupea GT86.

Možda Vas interesuje i...