Generacija pet

Renault Clio MkV

Potpuno novi automobil ili kombinacija četvrte generacije Clia i većeg Meganea? Bilo kako bilo, Renaault je prikazao automobil B segmenta koji će svakako da privuče izuzetnu pažnju kupaca

Francuzi su, da bi zagolicali maštu javnosti, dan pre zvanične Internet prezentaciju novog Clia, rvoprikzali kako izgleda unutrašnjost obog automobila B segmenta. Unutrašnjost je, kao to može da se vidi, značajno unapređena u odnosu na i dalje aktuelnu generaciju, kako dizajnerski, tako i tehnološki. S obzirom na to da su u Renaultu nastavili s ustaljenom raksom svih proizvođača da na startu prikažu verziju s bogatim paketom opreme, ovde je samo najbolje iz ponude novog modela.

Najviše pažnje privlači veliki vertikalni ekran multimedijalnog sistema. Proizvođač tvrdi da je u to najveći ekran u B segmentu. Uprkos tome što pojedini proizvođači gotovo sve funkcije prebacuju na ekran osetljiv na dodir, Renault je zadržao klasične komande klima uređaja i još neke fizičke komande, smeštene neposredno ispod displeja. Još jedna značajna novina je digitalna instrument tabla, čiji se prikaz može konfigurisati po želji vozača. Renault se pohvalio da je za oblaganje unutrašnjosti novog Clia upotrebio kvalitetnije materijale koji su na pojedinim delovima enterijera, poput komandne table, mekši na dodir nego ranije.

Clio pete generacije konkurisaće modelima kao što su to Volkswagen Polo ili Ford Fiesta koji su nedavno preživeli smenu generacija. Već na prvi pogled, uočavaju se tipični stilski detalji, karakteristični za najnoviju generaciju modela francuskog proizvođača, uključujući prepoznatljiva dnevna LED svetla u obliku slova “C”. Prednji deo vozila izgleda agresivnije u odnosu na prethodnika zahvaljujući naborima na haubi i većim otvorima za vazduh na braniku. Pozadi automobil deluje šire nego pre zahvaljujući povišenoj gornjoj ivici branika i gabaritnijoj svetlosnoj grupi, ali i smanjenoj visini vozila. Renault navodi da je Clio pete generacije za 14 mm kraći od “četvorke” i da je niži za 30 mm, čime je unapređena aerodinamika vozila. Uprkos nešto manjoj dužini i visini, zahvaljujući novoj CMF-B mehaničkoj platformi prostor u unutrašnjosti automobila dobro je iskorišćen, pa putnici po tvrdnji proizvođača imaju više mesta u kabini.

Osim toga, na raspolaganju je 26 l prostora za odlaganje sitnica u kabini, dok je zapremina prtljažnika povećana za 30 odsto, sa 300 na 391 litar. Renault će kupcima ponuditi i novi sportski paket opreme RS Line, koji menja dosadašnji GT Line. Karakterišu ga sportski kozmetički dodaci na karoseriji, drugačija maska hladnjaka i novodizajniani napaci od lake legure, prečnika 17 inča. Novi Clio će da se nudi u 10 boja spoljašnjosti, uključujući dve nove – Valencia Orange i Celadon Blue. Renault za sada nije otkrio detalje o motorizaciji novog Clia, a podatke o pogonskim jedinicama, kao i ostale specifikacije biće poznate uskoro, uoči svetske premijere zakazane za početak marta na Salonu automobila u Ženevi.

Možda Vas interesuje i...