Hibrid puta tri – Kuga III

Ford Kuga

Nova Kuga je zasnovana na mehaničkoj platformi koju koristi i Focus. U odnosu na njega je veća, sa dužim međuosovinskim rastojanjem, a nova arhitektura je doprinela redukciji mase za 90 kilograma u odnosu na odlazeći model

Ford Kuga treće generacije ima za 20 mm duže međuosovinsko rastojanje u odnosu na “generaciju 2”, dok je karoserija šira za 44 mm. To samo znači da je ionako komforno vozilo sada još prostranije, sa više mesta i u visini ramena putnika, 36 mm više prostora za kolena, a novina su i klizna zadnja sedišta – parcijalno, tako da po potrebi može da se poveća zapremina prtljažnika.

Ipak, najzanimljiviji su pogonski sklopovi: Ford je predvideo da Kuga bude u ponudi sa tri hibridne verzije, sa dva dizela i dva benzinca. Prvi hibrid je Plug-In tipa, što znači da ga u osnovi pokreće benzinski motor zapremine 2,5 l, u saradnji sa elektromotorom koji se električnom energijom napaja iz baterije kapaciteta 14,4 kWh. Autonomija na “elektriku” u ovom slučaju je oko 50 km. Kada nestane “struje”, Kuga se ponaša kao klasičan hibrid. Ukupna snaga sistema je 225 KS. Druga “mešovita” opcija je klasičan hibrid, samo sa manjom baterijom nego što je to na Plug-Inu. Ona se, naravno, dopunjava tokom vožnje. Ova verzija će da bude u ponudi naredne godine a kupci će moći da biraju između jedne i dve pogonske osovine. Treća varijanta hibrida je zapravo laki hibrid. Pokreće ga dvolitarski TDCi od 150 KS koji dobija pomoć od alternatora veće snage, čija je uloga da potpomogne ubrzanje ali i da dopunjava litijumske baterije manjeg kapaciteta. Hibridni sistem, kod lakog hibrida po već ustaljenoj praksi, radi pod naponom od 48 volti.

Od klasičnih motora sa unutrašnjjm sagorevanjem, Ford je pripremio turbo-benzinski sklop od 1,5 l (tri cilindra) sa 120 i 150 KS. TDCi agregati imaju 1,5 i dva litra zapremine, a snaga im je 120 ili 190 “konja”. Pored šestostepenog manuelnog menjača, nudiće se i osmostepeni automatik. Od pogona, na raspolaganju su 2WD i 4WD verzije.

Možda Vas interesuje i...