HONDA CR-V

Prostranija, komfornija i tehnološki naprednija

Premijerno prikazana na ovogodišnjem Salonu automobila u Ženevi, Honda CR-V do kraja godine kreće u pohod ka evropskim kupcima. Ne treba da se zaboravi da još od 1995. godine kada je prikazan prvi model sa oznakom CR-V, ova Honda predstavlja svojevrsni reper u SUV kategoriji po kome se određuje prostranost i upotrebljivost vozila. Potpuno novi model biće najpraktičniji i najkomforniji CR-V ikada.

Da bi se to postiglo, Hondini inženjeri su pomerili točkove još više ka uglovima karoserije, tako da je međuosovinsko rastojanje naraslo za 40 mm. Za istu vrednosti je uvećano i rastojanje od tla, dok je ukupna širina vozila dobila dodatnih 35 mm u odnosu na prethodnika. Uprkos činjenici da je ukupna dužina karoserije ostala neizmenjena, primanjena unapređenja su doprinela da u kabini bude primetno više mesta nego dosad ali i da prohodnost vozila bude na većem nivou. Putnici na prednjim sedištima su profitirali za pet milimetara iznad glava i za 16 u predelu bokova, dok je rastojanje između naslona prednjih i zadnihsedišta dobilo novih 50 mm. Prepozicioniranjem rezervoara za gorivo uvećan je prostor za noge putnika na zadnjim sedištima – za 50 milimetara, a povećan je i ugao otvaranja zadnjih sedišta, čime se dobilo na komforu ulaska pozadi. Ovo je naročito značajan podatak, s obzirom na to da će novi CR-V prvi u istoriji ovog modela opciono da se isporučuje i sa trećim redom sedišta. U toj konfiguraciji, zadnja odnosno srednja klupa, imaće mogućnost podešavanja po dužini “u hodu” od 150 mm. Prekompozicijom sklopova i redizajnom karoserije, iznašlo se i mesta za uvećanje zapremine prtljažnika (sa podešavanjem dna u dve pozicije), koji će sada bez problema moći da preveze bicikle sa ramom od 19,5 inča.

Uvećani su i džepovi u vratima, centralna konzola između prednjih sedišta može da se podešava u jednom od tri raspoloživa moda čime izlazi u susret i najrazličitijim zahtevima i potrebama putnika – od skladištenja mobilnih uređaja do odlaganja manjih torbi. U zavisnosti od paketa opreme, CR-V će da ima brojne USB ulaze za punjenje telefona, tablet ili prenosnih računara kao i drugih elektronskih uređaja, zatim električno otvaranje i zatvaranje vrata prtljažnika uz opciju odabira visine do koje će se ona otvarati.

Kako je najavljeno, nova Honda CR-V će se isporučivati kupcima u Evropi počevši od jeseni i to sa 1,5-litarskim VTEC turbo benzincem za početak. Kasnije, na scenu stupaju i druge varijante, uključujući tu i hibrid koji se očekuje početkom 2019.

Možda Vas interesuje i...