Hondini (ovo)zemaljski snovi

Honda HR-V 1,5 VTEC Turbo Sport

Restilizovana Honda HR-V je nedavno stigla i na evropsko tržište. Dobila je novi agregat sa turbo punjačem i Sport paket opreme 

Najveća novina kod osveženog HR-V je novi 1,5-litarski turbo benzinac. U kombinaciji sa šestostepenim manuelnim menjačem, razvija 180 KS i 240 Nm obrtnog momenta, dok uz CVT transmisiju obrtni moment pada na 220 Nm.

Novi sklop je dostupan isključivo uz novi Sport paket opreme. Sa njim, Honda HR-V Sport od 0 do 100 km/h stiže za samo 7,8 s i razvija maksimalni 215 km/h. Sa CVT transmisijom za ubrzanje od 0 do 100 km/h je potrebno 8,6 s, a maksimalna brzina je za 15 km/h manja.

Prateći stope modela za SAD, i Honda HR-V za evropsko tržište ima detalje od tamnog hroma na maski motora. Tu su i veći usisnici za vazduh na braniku i nova svetla sa LED pokazivačima pravca. Novodizajnirani su i svetla za maglu, alu-naplaci prečnika 17 inča i hromirani završeci izduvnih cevi. Honda HR-V Sport dolazi sa tankim prednjim spliterom, pragovima, proširenjima na lukovima iznad točkova i agresivnijim zadnjim branikom. Sve to je ofarbano u crnu boju. Tu su i crna kućišta bočnih ogledala, dve izduvne cevi, jedinstveni naplaci od 18 inča i LED svetla. U kabini se ističu redizajnirana prednja sedišta i kvalitetniji materijali nego dosad.

Možda Vas interesuje i...