I pre tri decenije u Mercedesu je bilo puno inovacija

Mercedes Heritage

“Istorijske” tablice od sada i za legendarnu seriju R129 (SL), potom generaciju 463 G-Klasse i redizajn čuvenog W124 (E-Klasse), svi iz 1989. godine

Godina 1989. bila je jako doba za inovacije u Mercedes-Benzu. Tu tvrdnju nagoveštavaju mnogi modeli različitih serija proizvođača iz Štutgarta, koji su upravo dobili pravo da ponesu takozvane H tablice – tako se u Nemačkoj označavaju klasična vozila od istorijskog značaja, odnosno oldtajmeri. To su upravo pomenuti roudster Mecedes SL serije R129, zatim terenac G-Klasse iz serije 463 i na kraju legendarna “stodvadesetčetvorka”, tačnije njena redizajnirana verzija iz 1989. godine.

Danas je Mercedes-Benz lider u broju modela sertifikovanih da ponesu H tablice. Naime, krajem 2017. godine oko četvrtine svih automobila sa tom vrstom registarske oznake bili su sa srebrnom trokrakom – za deset odsto više nego samo godinu dana ranije.

Pomenimo i to da je jedan od uslova za sticanje prava na H tablice da vozilo, odnosno model, budu stari najmanje 30 godina a potom da su u tehnički savršenom stanju. Ova privilegija podrazumeva i poreske olakšice za vlasnike, kojih danas na nemačkim putevima ima oko 400.000.

Pomenimo neke od theničko/thenoloških inovacija koje su doneli novi “oldtajmeri”: roudster R129 imao je automatski rol-bar, koji se u toj formi po prvi put ugradio u serijsko vozilo. Naime, tokom vožnje on je bio nevidljiv, ali u slučaju nezgode automatski se postavljao u zaštitni radni položaj gotovo u trenutku. Potom, novorazvijena integralna sedišta imala su značajno veću krutost što je doprinosilo povećanju bezbednosti u slučaju nezgode. Novi hidraulični mehanizam mekog krova, sklapao se/rasklapao za samo pola minuta, a tokom vožnje na vetru bio je elegantno skriven ispod metalnog poklopca. Sklapanje krova značilo je i automatsko spuštanje bočnih stakala – ukoliko je to korisnik želeo. Putnici su bili zaštićeni od neželjenih turbulencija vazduha automatskim izdizanjem deflektora iza sedišta koji je odbijao i značajno redukovao uticaj vetra na putnike kada je krov spušten.

G-Klassa serije 463 iz te godine, u standard je uvela sve ono što su korisnici zahtevali: uvećan komfor vožnje, stalni pogon na sva četiri točka, ABS koji može da se isključi po potrebi, pa je ortodoksni terenac gotovo preko noći postao luksuzni kruzer sa dodatno unapređenim Off-Road karakteristikama.

Jesen te 1989. godine donela je u potpunosti revidiranu seriju W124. Premijera je upriličena na Salonu automobila u Frankfurtu. Četvrtu karoserijsku vaijantu, pored kupea, limuzine i karavana, predstavljao je W124 sa međuosovinskim rastojanjem uvećanim za 800 mm. To je značilo da se posle četvorogodišnje pauze ponovo nudila produžena verzija – 250D Long i 260E Long imali su po šestora vrata.

Takođe, pre 30 godina ponuđen je sportista 190 E 2.5-16 Evolution I (W201). Imao je agregat od 195 KS, poboljšanu aerodinamiku (prednji, bočni i zadnji spojleri bili su staandard), blatobrani su bili prošireni, točkovi veći… Tokom tri meseca proizvedeno je 502 primerka ofarbnih u “metalik plavo crnu” boju.

Možda Vas interesuje i...