Imate psa? Vozite Jaguar? Ovi detalji su Vam neophodni!

Jaguar Accessories

Iza želje da se ponude božićni pokloni, krije se dobar način za zaradu. Jaguar, naime, zna koliko su vlasnici kućnih ljubimaca osetljivi na svoje četvoronožne prijatelje – pse – pa su na listu dodatne opreme za SUV modele, XF Sportbrake ali I limuzine serijala XE i XF dodali niz interesantnih detalja…

Premijum linija dodataka stavlja komfor pasa u vožnji na prvo mesto. Tu su posuda za vodu iz koje tečnost ne može da se prospe po vozilu, prostirka prtljažnog prostora, posebna kućica za pse, rampa za ulazak i izlazak iz vozila kao i prenosni tuš za kupanje pasa u prirodi. Odabrani i napravljeni tako da u potpunosti izlaze u susret vlasnicima pasa, bez obzira na njihovu veličinu, svaki od ponuđenih predmeta je usaglašen za dobrobit četvoronožaca. Dakle, ne postoji mogućnost da se oni tokom upotrebe navedene opreme ozlede ili da se na bilo koji način naškodi njihovom zdravlju i udobnosti.

Vlasnicima Jaguar vozila ponuđen je izbor sledećih proizvoda prilagođenih njihovim vozilima i ljubimcima:

Prvi je zaštitnik površina prtljažnika. Cena bez poreza startuje od oko 600 evra (u Velikoj Britaniji), a za taj novac se dobija više komponenti za prekrivanje svih osetljivih materijala u “gepeku”, mrežica za razdvajanje putničkog od prtljažnog prostora – odeljka za psa. Postavljanjem ovog dela paketa obezbeđuje se udobnost za psa, ali i krajnje jedostavno održavanje, jer su materijali od kojih je ovaj deo opreme napravljen laki za pranje i čišćenje.

Drugi na spisku je set za prenos (manjih) pasa, za koji treba izdvojiti od oko 500 evra na više. Kućica osigurava udoban prenos odnosno prevoz pasa a uz nju dolazi činija za vodu i gumenaa prostirka prtljažnog prostora.

Sledi treći deo paketa. On staje oko 1.200 evra i kombinuje kompletnu zaštitu prtljažnika po širini, dužini i visini (do krova), rampu za ulaz i izlaz pasa iz “sobice” (prtljažnika) i prenosni tuš koji osigurava da vlasnik (Jaguara i psa) ima sve što mu je neophodno da preveze svog miljenika u istinskom komforu koji dolikuje samo ovom britanskom brendu.

Poslednji paket je, ujedno, najmanji i najjeftiniji. Za njega u osnovi treba izdvojiti oko 200 evra a na raspolaganju je za limuzine XE i XF a kombinuje prekrivač zadnjih sedišta i posudu za vodu iz koje tečnost ne može da se raspe po kabini a tu su i štitinici obloga vrata kako ih psi ne bi isprljali (ili izgrickali) tokom vožnje.

Prenosni sistem za tuširanje pasa je idealan za pranje ljubimca pre nego što uđe u vozilo, a može da se iskoristi i za pranje bicikala i ronilačkih odela. Integrisana ručna pumpa omogućava korisniku da stvori pritisak neophodan za najmanje dva minuta nesmetanog protoka vode. Vreme za koje će pritisak opasti zavisi od moda rasipanja vode koji se odabere na tušu. Isporučuje se u torbi sa Jaguarovim logotipom a predviđeno je da se smesti u poseban odeljak prtljažnika kada se ne koristi.

Rampa koju je Jaguar predvideo za ulazak ljubimaca u prtljažnik ima nosivost do 85 kg, tako da je adekvatna za gotovo sve rase pasa. Osim nekoliko njih koje prevazilaze tu granicu. S toga nije neophodno da vlasnik pripomaže psu da uskoči u za njega predviđen odeljak – ljubimac može da se ušeta sam. Rampa je napravljena od aluminijumskih bočnih panela i centralnog dela izrađenog od čvrste plastike, dovoljno grube površine da pas ne sklizne prilikom kretanja po njoj. Za skladištenje su predviđene gumene “nosiljke” koje rampu drže na mestu kada se koriste ali i kada je ona sklopljena i odložena u prtljažniku vozila.

Sklopiva kućica obezbeđuje sigurno i komforno mesto za prevoz ljubimca zahvaljujući laganom metalnom okviru i jastučićima od platna. Uz nju ide i činija za vodu otporna na prosipanje tečnosti kapaciteta 350 ml kao i gumena podloška koja onemogućava pomeranje činije tokom vožnje.

Štitnik prtljažnika je izrađen po preciznim dimenzijama od meke i izdržljive tkanine. Sve površine prtljažnika su pokrivene, uključujući tu i bočne zidove, zadnje delove naslona sedišta i unutrašnju oblogu vrata prtljažnika. Integralni deo štitnika je gumena prostirka koja štiti zadnji odbojnik kada su vrata otvorena a celi sistem u funkciji. Dakle, i ljubimci Jaguara su dobili svoju listu opcionala, a vlasnike neće biti teško ubediti da zavuku ruku duboko u džep i “obraduju” svoje mezimce (ili, pak, sebe). Bilo kako bilo, lepo, korisno i – skupo.

 

Možda Vas interesuje i...