Iskorak ka daljoj elektrifikaciji

Audi Plug-In Hybrid

Na ženevskom salonu automobila, Audi će da se predstavi sa serijom Plug-In hibrida koji predstavljaju nastavak rada na delimičnoj ili potpunoj elektrifikaciji modela. Ovoga puta, na redu su A6, A7 Sport Back, A8 i Q5

Koncept koji Audi primenjuje podrazumeva primenu snažnog elektro motora, baterija visokog kapaciteta (za Plug-In vozila) i novu strategiju prenosa snage. Samo na električnu energiju, novajlije mogu da pređu više od 40 km i to po novim WLTP normativima.

Zahvaljujući razičitim izlaznim snagama motora, vozač može da bira između komforne varijante i visokih performansi, u zavisnosti od verzija. U svim blagodetima savremenih tehnologija, kupci će moći da uživaju već tokom ove godine, kada se predviđa komercijalizacija novog serijala Audija. Plug-In hibridi će da se prepoznaju po oznaci TFSIe, dok će eTron ostati oznaka rezervisana isključivo za potpuno električna vozila.

Za modele A serije, litijum-jonske baterije imaju 104 ćelije raspoređene u osam modula. Kapacitet je 14,1 kWh a nazivni napon 385 volti. Za Q5 pripremljena je baterija istog kapaciteta ali sa drugačijom strukturom ćelija. Toplotna pumpa koja koristi nergiju termičkog ciklusa baterija ima kapacitet do tri kilovata i opslužuje sistem za klimatizaciju vozila. Nemači proizvođač je korisnicima ponudio mogućnost izbora načina vožnja, koji podrazumeva tri moda: EV, Auto i Hold. Prvi je potpuno električni režim, predviđen prvenstveno za vožnju u urbanim sredinama. Auto mod koristi inteligentnu interakciju elekto i benzinskog motora u zavisnosti od potrebe i uslova, sve u cilju maksimalnog iskorišćenja energetskog potencijalna i što niže potrošnje. Hold mod podrazumeva upravljačka jedinica u vozilu kontroliše nivo napunjenosti baterije, po potrebi preusmerava određene količinu energije za njenu dopuni (benzinskim motor se koristi za pogon generatora), kako bi nivo energije u njima bio dovoljan za kasniju vožnju u gradu isključivo na struju. Vozač, takođe, može da bira između komforne, ekonomčne dinamične vožnje ili – pak – automatskog moda koji u svakom trenutku bira najadekvatniji režim. Poenta Plug-In hibrida je da se baterija, osim tokom vožnje, može dopunjavati i na klasičnom punjaču. Da bi se baterije Audija u potpunosti napunile na sistemu kapaciteta 7,2 kWh, potrebno je oko dva časa.

Možda Vas interesuje i...