Isti, samo prilično drugačiji…

FIAT 500X

Prateći zbivanja sa bratskim modelom Jeep Renegade sa kojim deli platformu, i FIAT 500X je prošao kroz tretman podmlađivanja. Sada je novajlija torinske fabrike zvanično predstavljen a diči se sitnim kozmetičkim promenama na karoseriji, nešto više u kabini a najznačajniji iskorak sun ovi motori i primenjena tehnologija

Novi 500X dolazi sa, logično, osveženom karoserijom, novim LED svetlima koja emituju daleko moćniji snop od klasičnih. FIAT navodi da je ostvareno unapređenje od 20 odsto u odnosu na Xenon tehnologiju sa prethodnika. 500X ima tri paketa opreme označena kao Urban, City Cross i Cross. Nova Urban verzija donosi potpuno nov dizajn prednjeg i zadnjeg odbojnika, dok Cross i City Cross imaju nove zaštitne ploče kojima štite podvozje tokom vožnja van asfalta. Osveženi eksterijer odražava dva lica ovog FIAT-a – urbanu, za lakoću vožnje gradom, zahvaljujući kompaktnim dimenzijama i višom pozicijom vozača, dok je Cross za avanture izvan naseljenih mesta i urbanih saobraćajnica, pa nudi (i) pogon na sva četiri točka.

Novi Fiat 500X, tvrdi proizvođač, ima komforan enterijer izrađen u karakterističnom italijanskom stilu. Kupac može da bira između sedam različitih opcija presvlaka sedišta, a jedna od najvećih inovacija je restilizovan kokpit. On se diči instrument-tablom sa grafikom koja se lakše čita, a treba pomenuti novi upravljač oblikovan tako da obezbedi bolji položaj ruku vozača. Instrument-tablu sačinjavaju tri okrugle celine: dva analogna pokazivača prikazuju brzinu vozila i broj obrtaja motora, između njih je TFT ekran od 3,5 inča koji “emituje” najbitnije informacije o stanju vozila na jednostavan i razumljiv način.
FIAT je ponudio savremeni infotejnment sistem UconnectTM 7″ HD LIVE sa ekranom osetljivim na dodir. On se, naravno, može povezati sa Apple CarPlay i Android Auto aplikacijama, a standardno nudi Bluetooth, reprodukciju muzike, čitač teksta i funkciju za prepoznavanje glasovnih komandi.

Ipak, najvažnije izmene se nalaze ispod haube. Umesto atmosferskih, tu se sada nalaze trocilindrični i četvorocilindrični turbo benzinci nove generacije, za koje proizvođač tvrdi da su za 20 odsto ekonomičniji od benzinskih motora i do 20% tiši od turbo dizel varijante uporedivih karakteristika.
Novi Firefly turbo motori spunjavaju standard Euro 6d – TEMP i imaju filter čvrstih čestica. Pre finalnog ispitivanja, proveli su više od 75.000 sati virtualnog testiranja, 60.000 sati terenskih vožnji i prešli ukupno pet miliona kilometara na putevima širom sveta kako bi se ispitala pouzdanost.

Novu gamu agregata sačinjavaju trocilindarski benzinac od jednog litra sa 120 KS i 190 Nm obrtnog momenta. On dolazi u kombinaciji sa šestostepenim manuelnim menjačem i pogonom na prednje točkove. Četvorocilindraš od 1,3 l ima 150 “konja” i 270 Nm, i isporučivaće se sa šestostepenim DCT automatikom (dvostruka spojnica). Pogon je, takođe, na prednjoj osovini.
Najveći ali ne i najjači benzinac namenjen za 500X je 1,6 E-Torq sa 110 KS. On se uparuje sa manuelnom transmisijom i pogonom na prednjim točkovima.
Ljubitelji dizelaša će pažnju da usmere na tri turbo dizel MultiJet II motora sa selektivnom katalitičkom redukcijom (SCR) kako bi bio u skladu sa Euro 6d – TEMP normativima.

Prva agregat je poznat – 1,3 litara sa 95 KS i 200 Nm obrtnog momenta, koji se do prednjih točkova prenose preko ručnog menjača. Druga varijanta je agregat zapremine 1,6 l (120 KS i 320 Nm). Uz njega se osim manuelca može poručiti i automatik, a pogon je – ponovo – samo napred. On dolazi u kombinaciji sa šestostepenim ručnim ili automatskim menjačem sa dvostrukom spojnicom i pogonom na prednjim točkovima. Vrhunac ponude je verzija sa integralnim pogonom i devetostepenim automatskim menjačem koji prenosi snagu dvolitarskog sklopa od 150 KS (360 Nm). Dakle, ako želite vozilo kadro da se suoči sa iole ozbiljnijim uslovima na putu, morate da se odlučite za najskuplju opciju.
Deo standardne opreme za sve verzije su sistemi za prepoznavanje saobraćajnih znakova (Traffic Sign Recognition) za predloženu brzinu (Speed Advisor) – koji omogućava vozačima da prilagode brzinu znakovima koji su usput očitani kako bi se sprečilo prekoračenje dozvoljene brzine.
Opcioni sistemi uključuju nadgledanje mrtvog ugla (Blind Spot Alert), držanje bezbednog odstojanja od vozila ispred (ACC), koji prilagođava brzinu automobila u skladu sa uslovima na putu, kao i nezavisno automatsko kočenje u hitnim slučajevima (Autonomous Emergency Brake).

Možda Vas interesuje i...