IZ MERCEDESA PRAVO U DACIA VOZILA

Motor 1,5 Blue dCi

Najnovija generacija legendarnog Renaultovog 1,5 dCi agregata počeće da se ugrađuje u SUV Dacia Duster. Osim veće snage, unapređen je obrtni moment, uvećana je maksimalna brzina, a ispunjen je i glavni cilj – smanjena je emisija NOx, čime je ovom motoru u velikoj meri produžen upotrebni vek.

Skoro dve decenije je na tržištu Renaultov dizelaš zapremine 1,5 l, ugrađuje se u mnoge automobile različitih brendova, uključujući i Mercedes A-Klasse. Upravo u tom automobilu debitovala je najnovija generacija ovog motora, koja odmah zatim stiže i u novi Dacia Duster. Osim brojnih unapređenja u pogledu efikasnosti sagorevanja kako bi se ispunili najnoviji Euro 6d standardi emisije (stupaju na snagu 1. septembra 2019. godine) dobilo se i na snazi. Srednja verzija umesto 90 “konja” sada ima 95, dok najjača umesto 110 dostiže 115 “konja”. Dobilo se i na maksimalnom obrtnom momentu, pa tako slabiji ima 30 Nm više (ukupno 240 Nm), dok najjači ima 260 njutn-metara. Najslabija verzija se za sada ne pominje jer je rezervisana za manje Renault i Dacia modele – Clio i Sandero. Podsetimo, bazni 1,5 dCi nudio je 75 KS, pa se tako može zaključiti da bi dorađena verzija mogla da ima oko 80 “konja”. Pogledamo li deceniju I malo preko toga unazad, uoćićemo da je neznatno više od sada najslabijeg (82) imala ponuda sredneg nivoa starog dCi-ja.

Interesantno je da je Duster sa ovim motorima profitirao i u pogledu maksimalne brzine, pa slabiji sada umesto 158 dostiže 167 km/h, a jači 179 naspram 171 km/h. Zvanična informacija je da će se novi Blue dCi motor, što mu je zvaničan naziv, pojaviti u kompletnoj Renault i Dacia gami u nedeljama koje slede.

Možda Vas interesuje i...