JEEP BEZ DIZELAŠA DO 2022.

Kompanija Jeep planira proširenje game predstavnicima u tri nova segmenta, i obećava da će do 2022. godine lansirati dva nova modela. To je potvrdio Majk Mejnli na konferenciji na kojoj je najavljen petogodišnji plan FCA grupacije za razdoblje od 2019. do 2022.

Kompanija će do 2022. godine da lansira 10 plug-in hibrida i četriri potpuno električna vozila, a svaki model u gami kompanije će od 2021. godine imati i električnu verziju.
JEEP će najpre, tokom naredne godine, da predstavi Pick-Up zasnovan na Wrangleru, a potvrđeni su i planovi za mali JEEP koji će biti pozicioniran ispod modela Renegade – dakle najmanji JEEP dosad. Najavljen je i povratak modela Wagoneer/Grand Wagoneer, koji će da budu pozicionirani iznad trenutne perjanice Grand Cherokee. Planira se SUV model srednjih dimenzija sa tri reda sedišta.
Ono što je još važnije jeste najava da JEEP prestaje da prodaje dizel motore prvo u EBIA regionu (Evropa, Bliski Istok i Afrika), a zatim i na svim ostalim tržištima, zaključno sa 2022. godinom. U EBIA regionu JEEP će predstaviti osam PHEV i blago hibridnih modela do 2022. godine, a cilj kompanije je i da postigne treći nivo autonomije do 2021. godine. Takođe, JEEP će u Kini predstaviti osam novih i restilizovanih modela, među kojima su i dva namenjena samo tom tržištu.
FCA grupacija će takođe svojim klijentima omoguiti i „kupovinu automobila uz pretplatinički ugovor“, što je model preuzet od operatera mobilne telefonije, a na zapadu već ima rezultate. Kako će to i kada da zaživi kod nas, radujemo se da saznamo što je moguće pre.

Možda Vas interesuje i...