JEEP GRAND CHEROKEE

Na Alfinoj platformi

Među modelima koje će FCA lansirati tokom sledećih pet godina biće i Jeep Grand Cherokee nove generacije. I dok je aktuelni Grand Cherokee zasnovan na staroj mehaničkoj platformi, zaostaloj još iz doba saradnje sa nemačkim Daimlerom pre 2009. godine, novi SUV će da bude postavljen na potpuno novu mehaničku bazu koji će deliti sa modelima Alfa Romeo Stelvio/Giulia.
“U osnovi, biće to Alfina mehanička platforma, modifikovana tako da na njoj budu konstruisane obe varijante novog Jeepa Grand Cherokee, sa dva i tri reda sedišta”, otkrio je prvi čovek FCA, Serđo Markione.
On je naglasio da će platforma da bude specijalno prilagođena potrebama modela brenda Jeep.
Grand Cherokee naredne generacije imaće i neke sisteme autonomne vožnje, koji podrazumevaju sposobnost vozila da samostalno koči, ubrzava i menja saobraćajne trake na autoputu, a do 2022. Na raspolaganju će da budu i druge, naprednije tehnologije samovozećih automobila.
I dok se aktuelni model može naručiti samo u verziji sa dva reda sedišta, Jeep planira da u novoj generaciji ponudu obogati verzijom sa trećim redom sedišta. Inače, osim novog Jeepa Grand Cherokee, petogodišnjim planom predviđeni su i novi Renegade, restilizovani Compass, potpuno novi Cherokee, Jeep Pick-Up i povratak modela Wagoneer i Grand Wagoneer.

Možda Vas interesuje i...