JEEP RENEGADE

Letnje osveženje

Salon automobila u Torinu ocenjen je kao sasvim adekvatno mesto za premijeru redizajniranog Renegade-a namenjenog evropskom tržištu. Kako i dalje aktuelni Renegade ima identičan osnovni dizajn i za američko tržište, za očekivati je da se redizajnirana verzija pojavi pred kupcima u Americi sa gotovo identičnim izmenama.

Već neko vreme se očekuje da Jeep Renegade bude osvežen za nastupajuću sezonu: ovom prilikom FCA je predstavio prve snimke novog kompaktnog SUV modela (koji osnovu deli sa kragujevačkim FIAT-om 500L). Renegade “2019” dobio je nova LED prednja i zadnja svetla, ali najveća dizajnerska izmena odnosi se na niže pozicioniranu prednju masku. Ona ima potpuno drugačiji dizajn i oblik, sa pokazivačima pravca koji sada dele prostor sa novim otvorima za hlađenje i svetlima za maglu, sada pomerenim malo ka unutra. Time se istovremeno dobilo na eleganciji i agresivnosti, ali restilizovani donji deo maske sada je daleko rafijisaniji, ujedno sa naglašenijom dozom sporta. U kombinaciji sa novim LED “farovima” ovaj Jeep je dobio na premijum izgledu. Kako je za prezentaciju pripremljen Limited paket opreme, postavlja se pitanja da li će i niži – skromniji paketi dolaziti sa serijskim LED svetlima… Verovatno da neće, ali će nova maska svakako doprineti na svežini doteranog Renegade-a i u baznom paketu.

S druge strane, može da se očekuje da novi Trailhawk donese lični dizajnerski pečat. Podsetimo, to je verzija predviđena da bude najsposobnija za vožnju van asfalta u celoj Renegade gami. Zbog toga treba očekivati agresivnije izreze na prednjem i zadnjem delu vozila kako bi se omogućilo savladavanje prepreka pod većim napadnim uglovima.

Kao dodatak zatezanju karoserijskih bora, Jeep je za evropske kupce namenio nove motore, uključujući tu i benzinac od jednog litra (120 KS) kao i 1,3-litarski agregat u više verzija sa izlaznom snagom od 150 do 180 “konja”.

Možda Vas interesuje i...