Kia XCeed dobitnik prestižne nagrade „Zlatni volan“

Novi urbani krosover XCeed nedavno je primio priznanje „Zlatni volan” (Das Goldene Lenkrad). Nagradu svake godine dodeljuje Auto Bild i Bild am Sonntag.

Najmlađi član porodice Ceed, takmičio se u konkurenciji 58 modela i odneo pobedu u kategoriji „Najbolji automobil ispod 35.000 evra“. Vrednovani su cena vozila, serijska oprema, garancija, dodatni troškovi i osećaj u vožnji.
„Urednički odbor Auto Bilda nagradio Kia XCeed jer je on pobednik koji oduševljava prostranošću i kvalitetom, a ne samo sedmogodišnjom garancijom“, komentarisao je Andreas Mej, vođa testiranja.

„Saznanje da imamo najbolji automobil u ovom cenovnom rasponu, znači da smo najbolji na brojnim poljima, uključujući komfor, užitak vožnje, kvalitet, a to potvrđuje i naša sedmogodišnja garancija” rekao je Stefen Kost, generalni direktor Kia Motors Deutschland

XCeed je treća generacija kompakta u porodici Ceed i nastavlja niz uspeha svojih „bratskih“ modela – Ceeda, Ceeda Sportswagona i ProCeeda. Ceed je treće mesto u izboru za „Evropski automobil 2019. godine“, i to odmah iza Jaguara I-Pace i Renaulta Alpine A110.

Prodaja ovog kompaktnog modela udvostručila se ove godine u Evropi gde je u periodu od januara do oktobara prodato ukupno 92.050 primeraka, od toga samo u Nemačkoj 18.003 vozila.

Xceed je krosover koji kombinuje praktičnost SUV-a i hečbeka. Ovaj novi urbani automobil opremljen je paketima naprednih tehnologija za bezbednost, povezanost i zabavu i jedan je od najsavremenijih, sveobuhvatno opremljenih u svojoj klasi.

Dostupan je uz izbor od pet turbo benzinskih i dizel motora, a početkom 2020. pridružiće im se i plug-in hibrid. Tri benzinska motora: 1.0-litarski T-GDi s tri cilindra, 1.4-litarski T-GDi motor sa četiri cilindra i 1.6-litarski T-GDi koji je do sad bio u ponudi samo kod varijanti Ceed GT i ProCeed GT. Kia XCeed je dostupan i u dve dizel varijante – 1.6 CRDi Smartstream motorom sa 115 KS ili 136 KS.

Uz obilje standarne opreme, opciono možete unaprediti svoj Xceed 10,25-inčni navigacionim sistemom (sa uslugama Kia UVO), potpuno digitalanim kokpitom, premijum audio sistemom, električno podesivim vozačevim sedištem sa hlađenjem, električnim otvaranjem/zatvaranjem prtljažnih vrata, sistemom za održavanje vozila na voznoj traci, druge generacije, kao i sistemom koji će vam u mnogome pomoći pri parkiranju.

I ovaj model dolazi sa standardnom, jedinstvenom, fabričkom sedmogodišnjom garancijom (do 150.000 km, prve tri godine bez ograničenja pređenih kilometara), ali i sedmogodišnjim ažuriranjem evropskih mapa uz fabrički Kia navigacioni sistem.

 

Možda Vas interesuje i...