Kupe verzija modela Arkana

Renault Samsung Motors XM3 Inspire

Na Salonu automobila u Seulu, Renault Samsung Motors prikazao je koncpt nazvan XM3 Inspire – jedinstveni kupe SUV koji nagoveštava novi model za korejsko tržište.

Nije potrebno da to bilo ko posebno naglasi, ali ovo je kupe verzija modela Renault Arkana koji već kreće put kupci na ruskom tlu. Kada se ono dobro ispita, verovatno će Arkana krenuti dalje, put Evrope, a za pretpostaviti je da će tako da prođe i XM3. Ovaj automobil, po rečima kreatora, predstavlja savršem miks SUV-a i dinamične limuzine C segmenta, bez ikakvog kompromisa po pitanja prostranosti kabine i tovarnog prostora. U Renaultu naglašavaju da je gornja polovina karoserije inspirisna elegantnim linijama limuzine, dok je donji deo reinkarnacija robusnosti “terenca”. Naplaci od 19 inča i aluminiijumski završeci izduva, to samo treba dodatno da naglase.

Strateški plan Renaulta podrazumeva da se iskoriste svi tehnološki potencijali članica Alijanse kako bi se postigao snažan i stabilan rast proizvodnje i prodaja (teži se tiražu od pet miliona isporučenih vozila godišnje) i unapredila konkurentnost na svetskom tržištu. Kako je najavljeno, XM3 Inspire treba da krene u proizvodnju tokom naredne godine (pod Samsung oznakama) za tržište Južne Koreje, a za ostalo – videćemo.

Možda Vas interesuje i...