Malo više snage, znatno više stava

Audi R8 V10

Takođe, postavlja se pitanje “koliko još maski može da se postavi na superautomobil?”

Audi R8 više nije suptilan superutomobil! Da bi se distancirao od rivala poput McLarena 570S i Mercedesa AMG GT R, redizanirani Audi R8 druge generacije ima toliko naglašene maske napred i pozadi, da je naprosto čudo kako su uspeli da uglave svetla. Ovakav, deluje ljutito. Jako!

Tu nisu postavljeni samo dodatni usisnici za vazduh. Zadnji difuzor na “osmici” zalazi dublje u odbojnik, obmotavajući se oko mnogo većih izduvnih cevi nego pre. A novajlija “gazi” na točkovima od 20 inča, ako vam se baš takvi sviđaju. Izgleda da je DNK poreklom iz Lamborghinija prešao Italijansko-Nemačku granicu…

Obuven u brže sprinterice, R8 donosi snažnije pogonske agregate. Oni su i dalje, hvala Svevišnjem, atmosferski V10 sklopovi zapremine 5,2 l. Standardna verzija ima 29 KS više nego pre – ukupno 562, dok Performance varijanta stiže sa 611 (+9) KS. Kupe verzija do 100 km/h stiže za 3,4 s dok je Spyder sporiji za desetinku. Ne zaboravite, ovo su zvanični podaci iz Audija, što znači da se u realnoj eksploataciji može postići za koju desetinku brže prolazno vreme. Performace ima sprint od 3,1 s. Maksimalne brzine nisu limitirane, tako da standardni R8 V10 dostiže 324 km/h a snažniji ide i do 331 km/h. On se od bazne ponude razlikuje po fiksnom zadnjem spojleru od ugljeničnih vlakana, sa jasnom ozakom na njemu.

Audi navodi da se vratio opcionalnom Dynamic program upravljača čiji prenosni odnos zavisi od brzine kretanja. Standardni elektro servo je takođe dorađen. U novajliji može da se pronađe i točkić za odabir moda rada i funkcionisanja vozila, tako da su na raspolaganju Comfort, Auto i Dynamic programi – da ne pominjemo da su kod Performance verzije ponuđeni Dry, Wet i Snow podešavanja. Zaustavni put je zahvaljujući novom ESC-u skraćen za pet metara – odbrzine 200 km/h do putpunog zaustavljanja vozila.

Osveženi R8 u ponudi će se naći početkom naredne godine, upravo kada i dorađeni Lamborghini Huiracan. Bilo kako bilo, i dalje ne postoji jeftiniji način da se uđe u svet atmosferski pokretanih superautomobila od Audija R8.

Možda Vas interesuje i...