MAZDA MIATA

Unapređena verzija za 2019. godinu, zvanično predstavljena!

Mazda je objavila zvanične detalje o unapređenom modelu Mazda MX-5 za 2019. godinu. Ovaj model počinje da se prodaje od 26. jula, za početak u Japanu.

Ispod haube Mazdinog roadstera spakovan je dvolitarski SKYACTIV-G agregat koji je u velikoj meri unapređen, tako da sada ima nove glave cilindara, modifikovane klipove i nove klipnjače. U Mazdi  navode da ova unapređenja znatno utiču na performanse, naročito zato što je i sam automobil lakši.
Kompanija tvrdi da unapređeni agregat izvlači „15% ili više“ konjskih snaga, kao i da je broj obrtaja povećan sa 6.800 na 7.500. Iako iz Mazde ne dolaze precizni Podaci o snaze, jednostavnom matematikom može da se dođe do očekivanja od oko 180 KS i 205 Nm.
To je značajno više od 155 “konja” i 200 Nm, koliko ima model za 2018. godinu. Osim toga što je snažniji, agregat je sada i „čistiji i ekonomičniji“. Naime, i SKYACTIV-G motor radne zaprmemine 1,5 l je takođe unapređen identičnom tehnologijom sagorevanja kao i dvolitarska verzija. Manji agregat sada razvija 130 KS i 152 Nm.
Druge modifikacije su minimalne, ali vredi napomenuti novi upravljč i osveženi TFT ekran. Kupci će takođe moći da naruče varijantu sa mekim krovom u braon boij, enterijer od kože u sličnoj nijansi, kao i aluminijumske naplatke prečnika 16 inča. Novi model će početi da se prodaje sledećeg meseca, a cena će da se kreće od početnih 23.000 dolara do 35.000 za najsnažniju Mazdau MX-5.

Možda Vas interesuje i...