MOL Serbia instalirala prvu sanitarnu stanicu za kampere

Benzinska stanica Batrovci 2 na evropskoj kamperskoj mapi

MOL Serbia benzinska stanica Batrovci 2, koja se nalazi odmah posle graničnog prelaza Batrovci-Bajakovo u smeru Hrvatska-Srbija, prva je i jedina benzinska stanica na auto-putu E-70 na kojoj je kamperistima omogućeno da pripreme svoja vozila za dugu vožnju. Ugradnjom sanitarne stanice Dock Stop, MOL Serbia se upisala na evropsku kampersku mapu ovom jedinstvenom uslugom.

Podaci Turističke organizacije Srbije pokazuju da je tokom 2017. godine Srbiju posetilo skoro 6.000 kamperista. Procene udruženja kamperista je da je taj broj i trostruko veći. Nepostojanje sanitarnih stanica koje će im omogućiti snabdevanje strujom, vodom i omogućiti da isprazne otpadne vode su razlozi zbog kojih Srbija nije prvi izbor kamperista prilikom planiranja ruta za putovanja. Na taj izazov smo odgovorili postavljanjem sanitarne stanice na benzinskoj stanici Batrovci 2, koja se nalazi na ulazu u Srbiju iz pravca Hrvatske. Želeli smo da, na ovaj način, damo i svoj doprinos razvoju kamperskog turizma za koji Srbija ima velikog potencijala“, izjavila je Nataša Vukšić, direktor Maloprodaje MOL Serbia.

Sanitarna stanica – Dock Stop kamperistima omogućava da dopune vozila čistom vodom, strujom, ali i isprazne sanitarne tankove. Na jednom mestu očekuju ih utičnice za struju 16A, slavine za čistu vodu, prihvat za pražnjenje crnog i sivog tanka sa ispiračem i LED osvetljenje za bolju vidljivost. Posebnu pogodnost omogućavaju posebno izdvojena parking mesta namenjena kamperistima, kao i postojanje Fresh Corner restorana u kojem mogu da se osveže uz ponudu domaće kuhinje, popiju kafu vrhunskog kvaliteta i koriste besplatan WI-FI.

Možda Vas interesuje i...