Na korak od serijske proizvodnje – novi M8

BMW M8

Prototip spreman za serijsku proizvodnju vozi poslednje probne krugove na stazi Estoril u Portugaliji

Osnovne postavke ionako nove Serie 8 činile su savršenu platformu za nastanak najvećeg M-a u ponudi Bavaraca – M8. Da podsetimo: tu su nisko pozicionirano težište, mala ukupna masa vozila, raspored masa po osovinama, dužina međuosovinskog rastojanja, raspon točkova, visoka otpornost karoserije… Svi idealno preduslovi za sjajno ponašanje snažnog vozila na putu, tačnije verzije M8.

Najsvežina inkarnacija V8 agregata već poznatog iz M850i osnažena je na više od 600 KS, naravno u odeljenjeu BMW M GmbH. Tu je i novi izduvni sistem sa kontrolnim ventilima u njemu koji omogućavaju izmenu karakteristika i zvuka motora. Nije potrebno posebno naglašavati da je u ovoj varijanti primenjen sistem za prečišćavanje čvrstih čestica, pa su izduvni gasovi izuzetno čisti.

Ogromna snaga i želja za što boljim ponašanjem vozila na putu, uslovili su primenu inteligentnog pogna na sva četiri točka. Takozvani M xDrive po prvi put je predstavljn na M5, na kojem je dokazao sve prednosti i više nego dovoljan nivo tehničkog rafinitetu da bude primenjen na najvećem kupeu kuće. Naravno, osnovni parametri podrazumevaju “forsiranje” zadnjih točkova zarad zadržavanja karaterističnog BMW-ovskog užitka u vožnja, ali u slučaju približavanja limita stabilnosti i otklizavanja, automatski se priključuje i prednji par točkova – kao pogonski. Aktivni M diferencijal na zadnjoj osovini ima mogućnost da igra ulogu blokatora sa efektom zaključavanja diferencijala u rasponu od nula do 100%., što u velikoj meri unapređuje prijanjanje za podlogu u svim vremenskim uslovima i stanja podloge.

Možda Vas interesuje i...