Nagrađivani sportski DNK

KIA Stinger

Nova sportiska limuzina stiže iz pogona KIA Motorsa sa potpisom dizajnera Petera Šrejera, a regionalnu premijeru ima u Beogradu.

Kia Stinger dobitnik je brojnih prestižnih priznanja evropskih i američkih medija. Sve veći broj priznanja je ovu sportsku limuzinu svrstao među KIA modele s najviše osvojenih nagrada. Stinger je izabran za Auto godine u izboru Internet portala Roadshow by CNET 2018, i “Najbolji u 2018. godini” po izboru gledalaca američke televizijske emisije MotorWeek, što je najprestižnije priznanje u svih 14 kategorija.

 

 

 

 

 

 

Bryan Cho, šef marketinga u KIA Motors Corporation, rekao je kako su ponosni na to što su postigli sa Stingerom, a brojne Nagrade samo potvrđuju globalnu privlačnost tog modela. Kupcima pruža nešto sasvim drugačije i uzbudljivije po pitanju dizajna, karaktera i performansi.

Stinger je u automobilskim medijima zapažen zbog voznih osobina, uglađenosti  i izuzetnih performansi, karakterističnih za GT vozila. Najnoviji model fabrike je proglašen za auto godine u Slovačkoj, “performans auto godine” u Velikoj Britaniji i “Trophée Argus 2018” u vodećim francuskim medijima. Stinger je bio i u najužem izboru za auto godine u Češkoj.

GT dizajn Stingera nedavno je nagrađen priznanjem “iF design” za 2018. godinu, koje je jedno od najprestižnijih nagrada na području automobilskog dizajna, dok je 3,3-litarski twin-turbo benzinski motor svrstan među 10 najboljih agregata u 2018. godini po izboru američkog magazina Ward.

Stinger su dizajnirali Peter Schreyer, glavni dizajner i predsednik KIA Motors Corporation, i Gregory Guillaume, glavni dizajner u KIA Motors Europe. Šasija i pogon su tokom procesa nastajanja testirani na Nirburgringu i različitim putevima širom sveta. S ovim motorom Stinger je postao najsnažniji serijski automobil i model s najboljim ubrzanjem u 74-godišnjoj istoriji KIA motorsa. Sva tri motora (su tu i dvolitarski benzinac i 2,2-litarski turbodizel) prenose snagu do točkova pomoću osmostepenog automatskog menjača, a kupci imaju i mogućnost izbora pogona na zadnje ili na sva četiri točka.

Možda Vas interesuje i...