Najavljuje se proširenje game modela Kodiaq

Škoda Kodiaq GT

Prve skice kupe verzije najvećeg Škoda SUV-a nagoveštavaju kako će da izgleda verzija namenjena prvenstveno kineskom tržištu

Dinamični kupe biće ekskluzivno dostupan u Kini. U međuvremenu, ta zemlji će da bude jedino tržište na kome će se prodavati sva četiri SUV modela sa znakom Škode – Kamiq, Karoq, Kodiaq i Kodiaq GT. Kao to već dizajnerske skice pokazuju, oborene ivice krova ka zadnjem delu naglašavaju kupeovsku formu vozila. Na taj način GT se jasno distancira od svih ostalih čeških SUV-a. Neposredno iza prednjih vrata, linija krova počinje da se spušta i utapa u vrata prtljažnika sa kojim čini zajedničku celinu.

Razlog zbog koga su Česi odabrali baš Kinu da bude ekskluzivni nosilac prodaja GT verzije Kodiaq-a je taj što je Kina najveće tržište za Škodu. Tačnije, svaka četvrta Škoda se isporuči kineskim kupcima. SUV ofanziva će da predstavlja ključ razvoja brenda do 2025. godine, zajedno sa uvođenjem elektro mobilnosti i digitalizacije. U skladu sa petogodišnjim planom razrađenim u Memorandumu o Razumevanju potpisanim 2016. Godine između Čeha i Kineza, predviđeno je da u ekspanziju SUV modela, njihov razvoj i alternativni pogon bude uloženo više od dve milijarde evra.

Možda Vas interesuje i...