Najveći sedmosed BMW-a prikazan u pravom svetlu

BMW X7

Automobil koji objedinjuje pojavu, ekskluzivitet i prostranost luksuznog vozila sa agilnošću i različitim voznim karakteristikama koje se očekuju od SAV modela, postao je stvarnost plavo bele elise. Prodaja se očekuje u martu naredne godine

Najnoviji i najveći model BMW-ove X serije donosi svežu senzualnost i prostranost luksuznog okruženja. Sve to je, dobrim delom, omogućeno inovativnim pristupom u dimenzionisanju i oblikovanju kabine. Za primerne vozne karakteristike zadužen je pognski sklop, koji  – po tvrdnji proizvođača – osigurava savršen komfor vožnja po asfaltu i primerno ponašanje vozila van njega. Reklo bi se “dva-u-jedan”.

Karoserija modela X7 dugačka je 5.151 mm, tačno dva metra široka, visina je 1.805 mm a rastojanje između osovina čak 3.105 mm. X7 se, između ostalog, ističe masivnim “bubrezima” na prednjem delu – najvećim ikada postavljenim na jedan BMW. Standardnu opremu sačinjavaju LED svetla, dok su laserska na spisku opcionala a “domet” im je svih 600 metara. Standard su, takođe, naplaci od 20 inča, dok je za one prečnika 21’’ i 22’’ potrebno doplatiti.

Vozilo ovolikih dimenzija prirodno ima tri reda sedišta. Da ne bude zabune, putnicima u trećem redu su namenjene fotelje punih dimenzija, opremljene su naslonima za ruke, držačima za čaše (koji mogu da hlade i greju piće u njima) i USB priključcima. Srednji red može da bude konfigurisan sa klasičnom klupom ili po porudžbini sa dve fotelje. BMW X7 tako može da bude vozilo sa šest ili sedam sedišta. Svako od njih je elektro podesivo. Kada su sva sedišta u funkciji, zapremina prtljažnika je – za ove gabarite – skromnih 326 litara, dok preklapanjem drugog i trećeg reda može da se dostigne maksimalnih 2.120 litara.

Na startu prodaje od motora će se nuditi V8 benzinac snage 462 KS (samo za Ameriku) u verziji xDrive50i, potom šestocilindrični benzinac snage 340 “konja” u xDrive40i, dok će dva šestocilindrična dizelaša imati ili 265 KS ako je ugrađen u xDrive30d ili 400 KS predviđenih za xDrive50d. Potrošnja benzina se kreće u rasponu između 8,7 i devet litara, a kod dizelaša to je od 6,5 do 7,4 l/100 km. Svi agregati izlaze u susret Euro 6d-TEMP normativima o kvalitetu izduvnih gasova.

Kao što se iz navedenih oznaka može zaključiti, svaki X7 dolazi sa pogonom na sva četiri točka ali i sa osmostepenim Steptronik menjačem. Prenos je izveden preko inteligentnog xDrive sistema, koji favorizuje zadnje točkove kad god je to moguće. Razlog za talav potez je zadržavanje voznih karakteristika tipičnih za BMW vozila.

Držači za čaše mogu da hlade i greju piće u njima

Izlazak na teren podrazumeva aktiviranje opcije izdizanje vozila od tla do 80 mm, a vozaču je na raspolaganju izbor između jednog od četiri ponuđena manuelna moda vožnje: xSand (za pesak), xGravel (za šjunak), xRocks (za stenje) i xSnow (za sneg). Naravno, tu je i automatika. Proizvodnja će se odvijati u Spartanburgu, SAD.

Možda Vas interesuje i...