Naočita Mazda 3 dolazi sa pametnim motorom

Mazda 3

Mazdin rival u C segmentu ima odličan dizajn i benzinskim motor koji je umislio da je dizelaš

Na prošlogodišnjem Salonu automobila u Tokiju, Mazda je predstavila savršen koncept pod nazivom Kai. Naravno, dizajn nije kilometrima daleko od onog koji se tada “nalazio” na modelu jednostavno nazvnaim 3, ali ni tako daleko od ovoga što sada imamo priliku da vidimo na Salonu automobila u Los Anđelesu. Realno, Mazda je prikazala prototip spreman za serijsku proizvodnju – četvrtu generaciju “trojke”, a niko se nije začudio po principu “šta je sada ovo”. Već dobro utabani principi japanskog proizvođača su da se 12 do 18 meseci pre početka serijske proizvodnje nekog modela prikaže prototip koji mu prethodi. Ni ovoga puta nije bilo drugačije.

Specifičnim uvijanjem i savijanjem površina koje sačinjavaju novi “trojku”, Mazda je lukavo oblikovala automobil koji odaje utisak da se iza svih tih oblina krije direktan konkurent novitetima poput Forda Focus, Mercedesa A-Klasse, Volkswagen Golfa, Audija A3 i sličnih koji se diče prosportskim izgledom i mišićima. Iako se skoro svaki detalj može uporediti sa trenutno aktuelnim modelom, novitet je posve – svoj. Jedino što zaobljena zadnja svetlosna grupa neumoljivo podseća na Alfa Romeo. Slučajno ili namerno? Rekli bismo ovo drugo, jer Japanci retko kad ili gotovo nikada ne povlače slučajne poteze.

Ipak, najinteresantniji segment noviteta je revolucionarni benzinac koji je umislio da je dizelaš. Tačnije Mazda je kreirala agregat koji se u određenim uslovima ponaša i radi kao klasičan atmosferski benzinac, sa svećicama, ali postoji mogućnost da se pod određenim okolnostima prebaci u dizelski režim rada kada do detonacije smeše dolazi njenim komprimovanjem preko granice uobičajene za benzince. Dakle, do granice samozapaljivanja. Sve to znači da se postižu performanse rasnog benzinca uz ekonomičnost i elastičnost dizela. Uz novi agregat dolazi blagi hibridnih sistem koji radi pod naponom od 24 volti. Ako vam, kojim slučajem, ovo predstavlja isuviše komplikovanu soluciju, na raspolaganju će da budu Klasični Skyactiv-G motori od 1,5 i dva litra kao i Skyactiv-D dizelaš od 1,8 l.

Novajlija donosi unapređenu poziciju sedenja, čvršću karoseriju i dorađeno oslanjanje koje treba da unapredi osećaj u vožnji i odziv na komande. Kabina će da bude znatno tiša, a inteligentni i-Activ AWD sistem sada meri i vertikalna opterećenja vozila što pomaže pri distribuciji vučne sile između osovina. Osim kombi limuzine, Mazda je prikazala i sedan verziju “trojke”, po već ustaljenom principu. Ipak, “najvažnije” je da sada može daleko preciznije da se kontroliše brzina rada brisača prednjeg vetrobrana, što unapređuje karakteristike njegovog čišćenja – naglašavaju u Mazdi.

Možda Vas interesuje i...